Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP’den Başbakana 8 soru 1 teşekkür

Bu haberin fotoğrafı yok

Partisinin yarın yapılacak olan Giresun İl kongresine katılacak olan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na cevaplaması istemi ile CHP’den 8 soru bir de teşükker geldi. CHP İl Başkanı Sinan Kitapçı; “Bir Giresunlu olarak kendisine hoş geldiniz diyor ve partililerin sormaya cesaret edemediği soruları basın aracılığı ile Başbakana soruyoruz” dedi. Kitapçı, Ordu-Giresun havaalanı için Başbakan Davutoğlu’na teşekkür ettikten sonra şu soruları cevaplamasını istedi: İktidarınız döneminde Giresun’un nüfusu neredeyse 150 bin dolayında azalmıştır. Giresun’un göç vermesini sanıl karşılıyorsunuz? Giresun belki de Türkiye’nin en fazla işsizlik yaşayan ilidir. 12 yıllık ihmal edilmişliği nasıl çözmeyi düşünüyorsunuz? Çevre illerin aldığı yatırımlar, neden Giresun’a yapılmamıştır?  Giresun’un AKP iktidarı döneminde geri kalmasının sorumluları kimlerdir?

AKP İktidarı döneminde 4 milyon liraya özelleştirilen SEKA arazisi TOKİ tarafından 68 Milyon liraya geri alınmıştır. Buraya konut yerine, istihdam sağlayıcı, Giresun’u kalkındıracak projeler yapılamaz mı?

Giresun’un önceliği konut değil, iş alanıdır. Atatürk Stadı’nı yıkıp yerine ne yapılacağı sır gibi saklanıyor. Başbakan olarak Stadımıza dokunulmamasını sağlayabilir misiniz? Kısa süre önce çıkan ve altında sizin de imzanızın bulunduğu, “Fındık Alanlarının Genişlemesine“ imkân veren kararname ile Giresun İlinin fındık üretiminin gelecekte yok olacağını biliyor musunuz? AKP’li Belediyeler hazine arazilerini kullanırken, Giresun’da bu araziler belediye tarafından kullanılamıyor. Bu haksız uygulamayı kaldırmayı düşünür müsünüz?  Giresun’a büyük bir proje açıklamanızı bekliyoruz. Yapılan hizmet Giresun’a, sonunda halka yapılacaktır. Muhalefet olarak eleştiri yaptığımız gibi hizmetleri takdir etmesini biliriz.