Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP referandum çalışmalarına hız verdi

Anayasa değişikliği için referandum

Anayasa değişikliği için referandum tarihinin netleşmesiyle birlikte CHP İl Örgütü sandığa yönelik çalışmalarına hız verdi.

CHP İl Başkanı Necati Tığlı yaptığı açıklamada, “16 Nisan’da yapılacak Anayasa değişikliğine ilişkin referandum öncesi ekip halinde CHP ilçe binaları başta olmak üzere çeşitli sendika, oda ve dernek binalarında toplantılar yaparak bilgi paylaşımında bulunuyoruz ve “neden HAYIR” denilmesi gerektiğini anlatıyoruz.

Görüldüğü üzere Türkiye kritik ve önemli günlerden geçiyor. Bugün içinde bulunduğumuz sıkıntıdan hepimiz kaygı duyuyoruz. İlk defa Türkiye Cumhuriyetinde parlamento yetkilerini devir edilmesi ve tüm yetkilerin bir kişide toplanması isteniyor.  Yani halkın seçip gönderdiği milletvekilleri; kendi anayasasına,  kendi hukukuna, kendi özgürlüğüne ve mecliste yazan “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözüne hepimizin sahip çıkması zorunlu hale gelmiştir.  HAYIR diyen herkesle; Parti ve STK ayrımı gözetmeksizin, halkın içinde, halkımızla, ülkesini, bayrağını, Ata’sını seven herkesle birlikte “HAYIR” kampanyasını sürdürerek, Meclis’imize, demokrasimize, hukukumuza, ülkemize sahip çıkacağız. Ev ev, kahve kahve gezeceğiz. Dükkan dükkan, sokak sokak anlatacağız. Bu kararın ülkemizi hangi ülkelerin kategorisine koyacağını anlatacağız. Biz HAYIR için mücadele edeceğiz. Bir kişiye yetkiler verilmez. Yasama, yürütme ve yargının bağımsızlığını isteyen halkımıza güveniyoruz.

Biz inanıyoruz ki Türk halkı HAYIR diyerek vatanına, milletine, bayrağına, Laik demokratik hukuk devletine sahip çıkacak, geleceğini tek adamın inisiyatifine bırakmayacaktır” dedi.