Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP ilk mitingi Yağlıdere’de yaptı

Bu haberin fotoğrafı yok

Cumhuriyet Halk Partisi seçime günler kala mitinglerle seçmenlere ulaşıyor. İlk mitingi Yağlıdere’de düzenleyen CHP, Pazar günü Doğankent mitingi ile seçim beyannamesini seçmene anlattı. 1 Haziran Pazartesi günü Espiye Mitingi düzenlenecek. Önceki Dönem Milletvekili ve il başkanlığı yapan Eşref Karaibrahim’in sunduğu Yağlıdere Mitinginde AKP’nin ülkeyi getirdiği nokta halka anlatıldı.
İl Başkanı Sinan Kitapçı, Seçim Komitesi Başkanı Hayati Tökez, Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Belediye Başkanı Kerim Aksu, milletvekili adayları Basri Gürsoy, İbrahim Akgün ve partililerin katıldığı Yağlıdere mitinginde konuşan adaylar, 13 yıllık AKP iktidarın yorulduğunu, yolsuzluk ve yoksulluğun hortladığı vurgulanarak, “7 Haziran’da kendinize, geleceğinize oy verin” çağrısı yapıldı.

Milletvekili Adayı Basri Gürsoy, emeklinin, işçinin, taşeronun yüzünü CHP iktidarının güldüreceğini söyledi. 2 dönem Soğukpınar Belediye Başkanlığı yapan ve CHP 3. sıra milletvekili adayı olan İbrahim Akgün, halkın iktidarı, için oy isterken, “Bu AKP yoksullardan oy alıp, yoksulu daha yoksul, zengini daha zengin yaptı.  Fiskobirlik 13 yıl önce fındık alırdı, şimdi fındık alamıyor. Ne yapıyor, marketçilik yapıp sebze, meyve satıyor. CHP İktidarında fındık borsası Giresun’da kurulacak. Fiskobirlik yeniden sizin olacak” dedi.
Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Ordu-Giresun Havaalanında konuşturulmamasının kendisinden önce Giresun Halkına yapılan bir saygısızlık olduğunu belirterek şunları söyledi: “ Yağlıdere gurbetçi ilçesi, ben de gurbetçi çocuğuyum.  Yağlıdereli burada geçinse ABD’ye gider mi?  Ben Giresun’u sizleri temsil ediyorum. Ordu Belediye Başkanı konuşacak, bize sizler adına konuşma verilmeyecek. Bu saygısızlığı kabul edemeyiz.  Görüşlerine katılmasam da Belediye Başkanı olarak sizler adına siyasi parti liderlerini, Sayın Cumhurbaşkanı ve Başbakanı karşıladım. Bu bir nezaket, devlet anlayışıdır.”
Giresun’un hakkını savunmaya devam edeceğini hatırlatan Başkan Aksu şöyle devam etti; “Bizim kimseyle kavgamız yok.  Kimseye de hakkımızı yedirmeyiz.  İşçi, gurbetçi, emekli bizim. Polis kardeşimizde bizim. Biz kimseyi ayırmıyoruz. Biz sizlerle hep birlikte Türkiye’yiz.  Bu seçimde her vatandaşımızın kendisine, kendi geleceğine oy vermesini istiyoruz.”
Milletvekili ve 2. Adayı Selahattin Karaahmetoğlu, AKP’nin 13 yıl önce yoksulluk ve yolsuzluk üzerinden oy alarak iktidara geldiğini hatırlatarak, “Yoksul daha fazla arttı. 3 milyon, 700bin aile yoksul. Yani, 17 milyon yoksul yarattılar. Yolsuzlukları anlatmayacağım. Sizler olanları iyi biliyorsunuz. Bunların yaptığı yolsuzlukları sizlerin vicdanına bırakıyorum.  Özgürlükleri, yasakları kaldıracağız dediler, herkesi yasadışı dinlediler. Halkın üzerinde, kendisi gibi düşünmeyenlerin üzerinde korku yarattılar. Balyoz, Ergenekon diyerek, generalleri, profesörleri yıllarca suçsuz yere cezaevine attılar. Sonra da bizi kandırmışlar, kumpas kurmuşlar dediler. Sizi kim kandırdı. Siz zaten oydunuz. Asıl siz, AKP halkı kandırdı.  Ülkemizde 11 milyon emekli bin liranın altında maaş alıyor.  Emeklimiz torununa bayram harçlığı verebiliyor mu? CHP İktidarında en düşük emekli maaşı 1500 lira olacak ve 2 dini bayramda ikramiye alacak. Ev hanımlarının hesabına ayda 720 lira para yatırılacak. İnsanlar onuruyla yaşayacak” diye konuştu.