Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Espiye İlçe Başkanlığına İbrahim Akgün seçildi

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP Espiye İlçe Başkanlığı olağan genel kurulu yapıldı. Espiye ilçesinde yapılan CHP’nin ilçe kongresinde seçimleri başkan adayı İbrahim Akgün kazanırken ABD Kemalist dernekler başkanı Eşref Bodur sözleri kongrede gerginliğe neden oldu. Seçimlere ilçede daha önceden görev yapmış Eşref Bodur’un sözleri damga vurdu. Kürsüde konuşma yapan Bodur,  kongrede yarışan aday olan İbrahim Akgün’e hakkında bazı iddialar ortaya attı. Eşref Bodur Akgün’ü CHP’nin içine siyasal İslamcıları sokmakla suçladı. Bodur’un Bu sözleri partililer tarafından tepkiyle karşılandı. Kürsüde konuşma yapan eski yöneticinin sözü sık sık sataşmalarla kesildi. Yine de iddialarına devam eden Bodur sözlü müdahaleler sonrasında konuşmasını kısa kesti.
Yaşanan bu gerginlik ise kongre sonuna kadar konuşuldu. Parti binasında yapılan kongreye CHP Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, CHP eski Giresun Milletvekilleri, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, CHP Giresun İl Başkanı Sinan Kitapçı, CHP ilçe başkanları,  delegeler ve çok sayıda partililer katıldı. İki listeyle gidilen seçimde oy kullanan 84 delegenin 46’sının oyunu alan Akgün ilçe başkanlığı görevine getirilirken, mevcut başkan Hicabi Mert 31 oy aldı. Görev değişiminin bir bayrak yarışı olduğunu ifade eden İbrahim Akgün, “CHP Giresun’da başarılı bir örgüttür. Bu bir bayrak yarışıdır, elim her daim taşın altında olacaktır. Yolumuz iktidar olacaktır” dedi.
Akgün, “Önümüzdeki seçimlerde ilçelerde başarılı olmak zorundayız. Türkiye çok kötü yönetiliyor, Türkiye’nin CHP’ye ihtiyacı var. Türkiye Cumhuriyeti CHP iktidarı ile normalleşebilir. İşimiz çok zor olsa da CHP’nin iktidarı için mücadele vereceğiz. Bizlere güvenerek oy veren delegelere teşekkür ediyoruz’ diye konuştu. Akgün başkanlığındaki yönetim kurulu, Remzi Oturak, Sefa Yılmaz, Dilek Kıbık, Şaban Yılmaz, Özlem Zaim, İbrahim Burak Güven, Songül Küp, İ. Necati Önal, Saadettin Özcan, Zedef Gecal, Ömer Balık ve Mahmut Yıldırım’dan oluştu.