Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Canikli son noktayı koydu!

Bu haberin fotoğrafı yok

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, dün gazetecilerle birlikte yaptığı kahvaltılı toplantıda Ordu-Giresun havaalanı açılışında yaşanan protokol krizi ile Giresun belediye Başkanı kerim Aksu’nun konuşturulmaması olayı ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
“DEVLET PROTOKOLÜ BÖYLE”
Bakan Canikli, Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun konuşturulmaması ile ilgili olarak, “Cumhurbaşkanlığının protokolü var. Bu protokole göre devlet resmi açılış törenlerinde o ilin varsa Büyükşehir Belediye Başkanı, Bakanlar, Başbakan ve Cumhurbaşkanı konuşuyor, bunu biz yapmadık bu protokol hep var” dedi.
“KERİM BEY’DEN RİCA EDERDİM”
Bakan Canikli, “Konuşma hakkı olsa bile konuşma yapmaması için Kerim Bey’den rica ederdim” diye yaptığı açıklamasında “Oraya toplanan 150 bin kişi arasında hoş olmayan sözler çıkabilirdi, o yüzden konuşmaması için ricada bulunurdum” şeklinde konuştu. Bakan Canikli, Giresin Belediye Başkanın sadece Giresun merkezi temsil ettiğini, diğer ilçeleri temsil etmediğini, Ordu Büyükşehir belediye Başkanının ise tüm Ordu ilinde yaşayanların oyları ile seçildiğini bu yüzden de Ordu’nun tamamını temsil ettiğini de ifade etti.
7 HAZİRAN’DAN SONRA NE YAPACAK?
Nurettin Canikli, 7 Haziran seçimlerinden sonra siyasetten kopmayacağını belirterek, “Bazıları benim İngiltere ye gidip siyasetten uzak kalacağımı bekliyor, siyasetin tam göbeğinde olmaya devam edeceğim, Cumhurbaşkanımız hangi görevi verirse onu yapacağım. Giresun’un Ankara’da takip edilecek yapılacak daha çok işi var” diye konuştu.