Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Cam süsleme atölyesi ilgi çekiyor

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü Cam süsleme Atölyesinde cam ürünler üzerinde işlemeler görülmeye değer. Bilgisayar Tasarım öğretmeni Gülruy Yılmaz, Cam süsleme Yaldızlama öğretmenleri Aydanur Altı, Sakine Yıldız önderliğinde kursiyerlerle birlikte çalışmalar devam ediyor. Giresun Halk Eğitimi Merkezi ve ASO Müdürü Harun Karabürk yaptığı açıklamada,

”Atölyemizde tasarım bölümünde bilgisayar ortamında hazırlanan desenler serigrafi bölümünde cam ürünler üzerine işleniyor. Daha sonra kumlama bölümünde silisyumlu kum püskürtülerek desenin ortaya çıkması sağlanıyor. İsteğe göre kullanılan ürünler yaldızlama bölümünde 24 ayar altın ve platin ile boyanıyor. Son aşaması ise yaklaşık 600 derece sıcaklıkta ve 6 saat fırında kaldıktan sonra cam ürünler sunuma hazır hale geliyor” dedi.

Atölyede Osmanlı motifleri, modern desenler, takım, kurum, kuruluş logoları gibi, kişisel desenler kullanılarak isteğinize uygun bardak takımı, cay takımı, kahve takımı, zemzem takımı ve her türlü cam objeye kumlama, boyama, altın ve platin yaldızlama tekniği kullanılarak özel tasarımlar yapılıyor.