Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Çakır bebek yaşama tutundu

Giresun’da Çakır ailesinin ilk

Giresun’da Çakır ailesinin ilk bebekleri olan Bebek Çakır, doğduktan sonra üçüncü saatte beslenmeyi tolere edemediği ve morarmaya başlaması nedeniyle, çekilen akciğer grafisinde bağırsakların yerinde olmadığı göğüs kafesine çıktığı görüldü. Aileye durumu anlatılarak; Diyafragma Hernisi olarak bilinen göğüs boşluğu ve karın boşluğunu arasındaki diyafram zarının doğuştan kapanmadığını duyunca adeta yıkıldı. Başarılı bir operasyon ve izlem sonunda Çakır bebekle ailesi tekrar kavuştu.

SB-GRÜ Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Eğitim Araştırma Hastanesi yenidoğan yoğun bakım sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Muhammet Bulut; “Çok nadir görülen bu hastalık nedeniyle bebeklerimizin yüzde 60-70’i doğar doğmaz ne yazık ki hayatını kaybedebiliyor. Son zamanlarda doğum öncesi tanı konulan ve doğum sonrasındaki bakım ve ameliyat kalitesiyle diyafram hernisi tanılı bebeklerin yaşama şansı artmaktadır. Bebeğimiz doğduktan 3 saat sonra beslenmede sorun olması, morarma ve solunum sıkıntısından dolayı yoğun bakıma alındı. Ameliyata alabilmek için gerekli stabilizasyonu sağladıktan sonra hastanemiz Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Meltem Tokel Kayış tarafından yapılan başarılı operasyon sonunda sekiz gün yenidoğan yoğun bakımda izlediğimiz bebeğin dördüncü gününde beslenmesine başlandı. Bir hafta sonra anne ile uyum sürecine başladığımız bebeğin 14. günde taburcusu yapıldı. Poliklinik takipleri devam eden Çakır Bebek sağlıklı bir şekilde hayatını sürdürmektedir” şeklinde konuştu.

Çocuk Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Meltem Tokel Kayış; “Yenidoğan riskli hastalarının büyük şehirlere gönderilmeden İlimizde de başarılı bir şekilde ameliyatları yapılıp yoğun bakım tedavileri ekibimiz tarafından sürdürülerek şifa ile taburculuğu sağlanmaktadır” dedi.