Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bursa Giresunlular Otçu Göçü’ne hazırlanıyor

Bu haberin fotoğrafı yok

Bursa’da Giresun Dernekleri tarafından binlerce hemşerimizin katılımı ile düzenlenen Otçu Göçü Yayla Şenliğinin 20. Bu yıl 13-14 Haziran 2005’de Uludağ yolu üzerinde bulunan Tuzaklı Köyü Mesire alanında yapılacak.

BİN YILLIK GELENEK BURSA’DA YAŞATILIYOR

Bursa’da bulunan Giresun İl, İlçe ve Köy dernekleri tarafından hazırlanan 20.Otçu Göçü Yayla Şenliğinin hazırlıkları tüm hızıyla devam ederken, özellikle şenliğe katılacak sanatçı kadrosunun büyük ölçüde belirlendiği öğrenildi.

%100 GİRESUN BURADA OLACAK

Cumartesi akşamüzeri başlayıp, Pazar günüde devam edecek program hakkında gazetemize önemli açıklamalarda bulunan Bursa Giresunlular Derneği Başkanı Adnan Kara; tüm dernek başkan ve yöneticileri ile el ele vererek çıkmış oldukları bu yolda çalışmalara tüm hızıyla devam ettiklerini söyledi.
Bu yıl 20.düzenlenencek olan Geleneksel Otçu Göçü Yayla Şenliğinde özellikle Giresunlu sanatçıları tercih ettiklerini belirten başkan Kara “Amacımız kendi değerlerimizi ön plana çıkararak, omuz omuza horondaki dik duruşumuzu çalışmalarımızda da sergilemektir. Bu yılki şenliğimize Karadeniz’in büyük üstadı Katip Şadi başta olmak üzere yaklaşık olarak 24 tane Giresunlu çok değerli sanatçı arkadaşlarımız bizler ile beraber olacak” dedi.

“BURSA BİR İLKİ YAŞAYACAK”

Kanal28 Televizyonundan canlı olarak yayınlanacak şenlik öncesinde Bursa şehir merkezinde düzenlenecek olan Otçu Göçü Yürüyüşü de Bursa’da bir ilk olarak tarihe geçecek.
13 Haziran 2015 Cumartesi günü saat 10:00 Cumhuriyet Caddesi Cancılar girişinde toplanarak yöresel kıyafetler, kemençe ve horon ile Fomara meydanına kadar yürüyüş düzenlenerek Giresun’un ve 20.Otçu Göçü Yayla Şenliğinin tanıtımı sağlanacak.Bu Otçu Göçü Yürüyüşünün önemine istinaden hemşerilerine çağrıda bulunan Bursa Giresunlular Derneği Başkanı Adnan Kara; Yaylaya çıkmadan önce gerçekleşecek olan Otçu Göçü Yürüyüşüne tüm hemşerilerinin katılarak, hazırlanacak olan yöresel kıyafetleri ve  yeşil-beyaz forma ve atkılar Bursa’daki Giresun birlikteliğini kamuoyuna göstermeye davet etti.

HEDEFE İLERLEMEK İÇİN İŞ ADAMLARIMIZIN DESTEĞİNİ BEKLİYORUZ

Yönetime seçildiklerinde kendilerine bir hedef belirlediklerini belirten Bursa Giresunlular Derneği Başkan Yardımcısı Mehmet Uyar’da Bursa’da Giresunlulara kalıcı bir eser bırakmak için bu yola çıktıklarını belirtirken bu doğrultuda Bursa’da bulunan tüm Giresunlu İş Adamı ve esnaf hemşerilerimizin ellerini taşın altına koyarak bu zorlu süreçte dernek yöneticilerine destek olmaya davet etti.