Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bulancak Sanat Tiyatrosu perde açıyor

Karadeniz’in önemli tiyatrolarından biri

Karadeniz’in önemli tiyatrolarından biri olan ve 30 yılı aşkındır Giresun’un Bulancak ilçesinde perde açan Bulancak Sanat Tiyatrosu yeni sezon hazırlıklarını sürdürüyor.  Yeni sezon için bilgiler veren Ordu Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları Öğretim görevlisi ve Bulancak Sanat Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Hakan Akan, bu yıl ilk olarak ‘Televizyon Cumhuriyeti’ adlı oyunla perdelerini açacaklarını söyledi. Akan, “Cüneyt Kılcıoğlu’nun yazdığı bir oyunu yönetiyorum. Bulancak Sanat Tiyatrosu bünyesinde 2015-2016 sezonun da farklı işlere imza atmak istiyoruz. Gençlerle beraber bir gençlik tiyatrosu gençlik atölyesi kurmayı performans sahnesi kurmaya çalışıyoruz.
Bir potansiyel kentin bu sanat potansiyelini ayağa kaldırmak burada umudumuz ve burada ki en büyük isteğimiz gençler üzerinden hareket etmek olacak. Hiçbir maddi bir beklenti olmadan, bundan takdir edilmek veya alkış almak için yapmıyoruz. Bunları sadece kentin kültürel seviyesini ayağa kaldırmaktır. Bulancak burada önemli bir nokta içerisinde 30 yıllık bir tiyatroyu barındıran ve 30 yıllık bir tiyatroyla uluslararası festivale doğru giden Türkiye’de birçok ile nasip olmayan bir kentten bahsediyoruz. Yani ilçe özelliğini çoktan aşmış daha büyüğe bakan bir kent vizyonu içerisinde sanatta ileri bir boyutta olacağını düşünüyoruz. Bunu için de elimizden geleni yapıyoruz. Geçen seneden devam eden oyunlarımızla birlikte bir iki hafta içerisinde ‘perde’ diyeceğiz, seyircilerimizle tekrar buluşacağız. Televizyon Cumhuriyeti adlı oyunumuzu da tahmini olarak aralık ilk haftasında seyircimizle buluşturacağız. Oyunumuz da bir televizyon eleştirisi yapıyoruz etrafımızı kaplayan o beyaz cam dünyasına bir perde aralığı koyup oradaki gerçeklerle ilginç olayları esprili bir dille seyircimize anlatmayı düşünüyoruz” şeklinde konuştu.
Karadeniz’deki seyirci oranı birçok bölgeye göre çok yüksek olduğunu vurgulayan Akan “Şuan Karadeniz de yaklaşık olarak 20 tane özel ve amatör tiyatro perde açıyor. Yaklaşık olarak 200 bin ile 300 bin seyirci sayısına ulaşıyor. Tiyatro açısından bu nokta da aktif bir bölgeyiz. Tiyatroya ciddi ilgi var” ifadelerini kullandı.