CHP Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Bulancak iskelesini TBMM gündemine taşıyarak Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması için bir soru önergesi verdi. Bakan Elvan’a “Bulancak İskelesi’nin eski uzunluğuna kavuşturulmasını sağlayacak mısın” diye soran Karaahmetoğlu 29 metrelik bir ilave ile geçiştirilen onarım yerine 1999 yılında imzalanan protokolün gereğinin yapılmasını istedi. Bulancaklı vatandaşlara bu hizmetin dahi çok görüldüğünü belirten Karaahmetoğlu Ulaştırma Bakanına şu soruları yöneltti.“1953 yılında her biri 30 metreden 9 bölüm olmak üzere toplam 272 metre uzunluğunda inşa edilen ve döneminde Türkiye’nin en uzun iskelesi olma özelliğini taşıyan Bulancak İskelesi, devlet karayolunun sahil kenarına alınması ve Karadeniz sahil yolunun deniz doldurularak yapılması nedeniyle kısalmış ve ihtiyacı karşılayamaz hale gelmiştir.
Karadeniz Sahil Yolu geçişinden zarar gören ve görebilecek deniz yapılarının aynı fonksiyonu yerine getirecek olan yeni yapıların inşa edilmesine dair Karayolları Genel Müdürlüğü ile Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları Genel Müdürlüğünce bir protokol imzalanmıştır. Protokol gereği Doğu Karadeniz Bölgesi’nde benzer sebepten tahribata uğrayan 37 köprü, iskele ve balıkçı barınağı onarılarak orijinal boyutlarına getirilmiştir.”
Bu hususta:
4. Bulancak İskelesinin 272 metre orijinal uzunluğa sahip olacak biçimde onarılmasını, uzatılmasını sağlamayı düşünüyor musunuz?