Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bulancak İskelesinin boyu soru önergesi oldu

Bu haberin fotoğrafı yok

CHP Milletvekili Selahattin Karaahmetoğlu, Bulancak iskelesini TBMM gündemine taşıyarak Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan’ın yanıtlaması için bir soru önergesi verdi. Bakan Elvan’a “Bulancak İskelesi’nin eski uzunluğuna kavuşturulmasını sağlayacak mısın” diye soran Karaahmetoğlu 29 metrelik bir ilave ile geçiştirilen onarım yerine 1999 yılında imzalanan protokolün gereğinin yapılmasını istedi. Bulancaklı vatandaşlara bu hizmetin dahi çok görüldüğünü belirten Karaahmetoğlu Ulaştırma Bakanına şu soruları yöneltti.“1953 yılında her biri 30 metreden 9 bölüm olmak üzere toplam 272 metre uzunluğunda inşa edilen ve döneminde Türkiye’nin en uzun iskelesi olma özelliğini taşıyan Bulancak İskelesi, devlet karayolunun sahil kenarına alınması ve Karadeniz sahil yolunun deniz doldurularak yapılması nedeniyle kısalmış ve ihtiyacı karşılayamaz hale gelmiştir.

Karadeniz Sahil Yolu geçişinden zarar gören ve görebilecek deniz yapılarının aynı fonksiyonu yerine getirecek olan yeni yapıların inşa edilmesine dair Karayolları Genel Müdürlüğü ile Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları Genel Müdürlüğünce bir protokol imzalanmıştır. Protokol gereği Doğu Karadeniz Bölgesi’nde benzer sebepten tahribata uğrayan 37 köprü, iskele ve balıkçı barınağı onarılarak orijinal boyutlarına getirilmiştir.”

Bu hususta:

  1. Bahsi geçen protokol kapsamında,  Karadeniz Sahil Yolu güzergâhında hangi yapılar onarılmış ve orijinal hallerine, boyutlarına ya da daha yüksek kapasiteye kavuşturulmuştur? Bu yapılar hangi tarihlerde onarım görüp tamamlanmıştır? Protokolde bahsi geçen hangi yapılar onarılmayı beklemektedir?
  2. Bahsi geçen 38 proje arasında Bulancak iskelesi yer almakta mıdır? Bu iskele bugün kaç metre uzunluğa sahiptir? Yol yapım çalışmaları öncesi 272,92 metre uzunluğa sahip iskelenin onarım kapsamında yalnızca 29 metre uzatıldığı doğru mudur? Bu onarım kararı kimler tarafından verilmiştir?
  3. İskelenin eski uzunluğuna kavuşturulmak üzere halen onarılmadığı bilgisine sahip misiniz? Bulancak İskelesinin orijinal boyutunda onarımı yapılmamasının sebebi nedir? Karayolları Genel Müdürlüğünün iskelenin 29 metrelik bir ilave yapılarak eski haline geleceği ya da bunun yeterli olacağı şeklinde bir görüşü mü olmuştur? Bulancaklı vatandaşlarımızın bir iskelenin yeterli miktarda uzatılması konusunda dahi hizmetin kendilerine çok görüldüğü iddialarına yanıt verir misiniz?

4. Bulancak İskelesinin 272 metre orijinal uzunluğa sahip olacak biçimde onarılmasını, uzatılmasını sağlamayı düşünüyor musunuz?