Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bir babanın engelli çocuğu için yol mücadelesi

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun’da bir baba yürüme ve zihinsel engelli çocuğu için yol mücadelesi veriyor. Ayda en az üç defa doktor muayenesine götürmek zorunda kaldığı aşırı kilolu çocuğunu komşularının yardımıyla el arabasına koyarak bir kilometre taşımak zorunda kalan baba sonunda isyan etti. Bütün yasal mücadelelilerinden sonuç alamayan baba sonunda engelli çocuğunu alarak valilik önünde eylem yaptı.
Yaptığı eylemin ardından yine köydeki evinin sapağına kadar dolmuşla  çocuğunu getiren baba buradan da her zaman olduğu gibi el arabasına koyarak evine kadar bir kilometre taşımak zorunda kaldı.
Küçük yaşlardayken geçirdiği havale sonucu engelli olan çocuğu için yol mücadelesi veren Baba Mustafa Bay; “Giresun’un Pınarçukur köyünde yaşıyorum. İki çocuğumdan en büyüğü olan Mehmet Bay (29) küçük yaşlardayken havale geçirdi. Bizde anlayamadığımızdan yürüme engelli kaldı. Küçükken çok zorluk çekmiyorduk. Gerkirse sırtımızda taşıyorduk. Ancak şimdi büyüdü aşırı kilo aldı. Taşıyamaz duruma geldik. En az ayda üç defa kullandığı ilaçlar ve rutin kontrolleri için hastane ye gitmek zorundayız. Fakat bırakın evladımızı gezdirmek hastaneye bile götürmemiz bir çileye dönüştü.

baba-yol1

Köy yolundan evimize kadar uzanan bir kilometrelik patika yol var. Kendi ellerimizle bu yolu araba geçebilecek kadar genişlettik. Fakat bir yerde  beş metre uzunluğundaki yeri 35 santim genişletmemize yer sahibi müsaade etmedi. Bu beş metrelik yerde 35 santimlik genişletme yapsak bizimde kapımıza kadar araba gidecek ve biz bir kilometre çocuğumuzu el arabasında taşımak zorunda kalmayacağız. Bununla ilgili yıllardır mücadele veriyorum. Patika yol güzargahında beş metrelik yeri 35 santim genişletilmesi için çalmadık kapı bırakmadım. Sonda derdimi anlatmak için valiliğin kapısına geldim. Ben bu devlete vergisini veren bir vatandaşım. Bu ülkede Suriyelinin bir tavuğu kadar değerimiz yoksa sürsünler bizi” diye tepki gösterdi.
Boynunda asılı duran çantaya yazdığı “Çuval Yasa” yazısıyla da dikkat çeken baba; “Bu ülkeyi yönetenlerin torba yasası varsa benimde çuval yasam var. Bana 3 metre yol hakkı tanıyan devlet 35 santimlik yeri veremiyorlarsa sürsünler beni” dedi.
Baba yaptığı açıklamanın ardından yeniden çocuğunu köydeki evinin sapağına kadar arabayla götürdükten sonra el arabasına koyarak komşuların yardımıyla evine taşıdı.