Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Berberlerden Pazar günü protestosu

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun’da erkek kuaförleri, pazar günleri çalışma ruhsatlarının iptal edilmesini protesto etmek için sokakta tıraş yaptı.
Esnaf, Berberler Odası tarafından alınan kararla pazar günü sadece erkek kuaförlerinin kapatılıp bayan kuaförlerinin açık kalmasını protesto etti. Protesto için ilginç bir yöntem seçen berberler dükkânları kapalı olduğu için sokak ortasında tıraş yaptı.

kuafor1
Giresun’da fatih caddesi üzerinde toplanan bir grup berber, hafta sonları çalışmak isteyenin de istemeyenin de serbest olması gerektiğini söyledi. Konuyla ilgili açıklama yapan berber Şenol Şener, bayan kuaförüne pazar ruhsatı verilip erkek kuaförlerine verilmemesinin bir çelişki olduğunu belirtti.

Çalışma özgürlüklerini kısıtlandığını vurgulayan Coşkun Bekdemir, “Devlete vergimizi veren, odamıza aidatı veren biziz çalışıp çalışmayacağımızı da biz karar vermeliyiz. Çalışmak istemeyenlere saygı duyduğumuz gibi çalışanlara da saygı duyulmalıdır. Zaten işlerimiz iyi değil, dükkân kirası, vergi, sigorta, masraflar derken ailemizi geçindirecek paramızı kazanmak için haftanın 7 günü çalışmak zorunda kalıyorsak çalışmalıyız. Bu bir ekmek davasıdır” dedi.

kuafor2
Berberlerin eylemine destek veren vatandaşlardan Turgay Turan, “Hafta içerisinde zaten çalışıyoruz. Hafta sonu dışarı çıktığımızda ise çocuğumuzu kendimizi traş yaptıracak berber bulamıyoruz. Ayrıca birçok esnaf dükkânını açarken berberlerin kapalı olması da anlamsızdır. Tatil yapıp yapmayacaklarına kendileri karar versinler” diye konuştu.