Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Belediye Şehir Tiyatrosu’ndan tarihi gala

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Belediyesi tarafından 1988 yılında kurulan ve Necati Cumalı’nın Derya Gülü isimli oyunu ile tiyatro seyircisi ile buluşan Belediye Şehir Tiyatrosu, tarihi bir gala yaşadı. 2015 yılının ilk oyununda 27 yıl önce sahnelenen Derya Gülü yeniden seyircinin karşısına çıktı.

Doğan Turan’ın Yönettiği, Yardımcı Yönetmenliğini Arzu Kayacık’ın yaptığı Derya Gülü isimli oyunda, Kenan Yıldırım, Duygu Aydın ve Özgür Aydın, başarılı sahne performansı sergilediler. İzleyiciler arasında 27 yıl önce rol alan isimler, 27 yıl önce oyunu izleyenler ve tiyatro severler bulundu. İzleyiciden büyük bir beğeni alan Necati Cumalı’nın Derya Gülü isimli tiyatro oyunu tarihi bir buluşmaya da sahne oldu.

Derya Gülü oyununu 27 yıl sonra sahneleyen ekibe, Belediye Başkan Yardımcıları Orhan Kurt, Hasan Hilmi Erzincanlı ve Belediye Meclis Üyesi Elvan Oktay tarafından çiçek sunuldu. Kurt, Giresun’un bir sanat kenti olduğunu, tiyatronun yaşaması için her türlü desteğin verildiğini söyledi. 27 yıl önce rol alan Fetiye Uzuner, Halil Domaç, Serdar Sinan ve Ufuk Kekül’e Belediye Başkanı Kerim Aksu’nun teşekkür plaketi Başkan Vekili Hayati Tökez tarafından verildi. Tökez, 27 yıl sonra aynı oyunun sahnelenmesinin kendisini duygulandırdığını, Şehir Tiyatrosu’nun kurulmasında, bu günlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ve şükran borçlu olduklarını söyledi.