Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bektaşoğlu’ndan “Yayla evleri” bombası

CHP Giresun Milletvekili ve

CHP Giresun Milletvekili ve milletvekili adayı Bülent Bektaşoğlu, seçimlere 4 gün kala yayla evlerinin seçimden sonra yıkılacağı bombasını ortaya attı. Bektaşoğlu, yayla evlerinin seçimlerden sonra yıkılacağını belirtti ve aralarında Giresun’un da bulunduğu Trabzon ve Rize’deki yaylalarda evleri olanlara tebligatların yapılmaya başlandığını ifade etti. Bektaşoğlu, yıkımın Orman Kanunun17. maddesi gereğince yapılacağını ancak seçim nedeniyle uygulamanın şimdilik askıda bulunduğunu vurguladı.
“AKPLİLER ÇIKIP YASAYI UYGULAMAYACAĞIZ DİYEBİLİRLER Mİ ?”
CHP Milletvekili ve milletvekili adayı Bülent Bektaşoğlu;” Yaylacılara tebligat yapılıyor. Çıkardıkları yasaya göre şu anda tapulu da olsa yaylalarda kimsenin evi arazisi kalmadı. Biz, yaylalar halkındır, halkın kalacak diyoruz, onlar ise rant ve peşkeş için halkı mağdur ediyor” dedi. Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, “Yaylada evi olup kullanmayanlar yandı. Orman Kanunu’nun 17. Maddesi yürürlüğe giriyor. Ancak seçim nedeniyle uygulama şimdilik askıda. Tebligatlar gönderilmeye başlandı” şeklinde konuştu .
Aralarında Giresun’un da olduğu 648 yaylada 2011 yılından sonra yapılan yayla evlerinin hepsini yıkılacak. 2011 yılından önceki evleri ise sahiplerini tespit ederek kiraya verecek. Bu yayla evlerini kiraya almak istemeyen kullanıcılar dışında kimseye verilmeyecek ve yayla evleri yıkılarak ormanlaştırılacak. İlk başta oturmayı kabul eden kullanıcılar ise birkaç yıl sonra ‘oturmak istemiyorum’ dediğinde ise o yayla evleri de yıkılacak ve o alanda ormanlaştırılacak. İlk çalışmalarda riskli tespit edilen evlere ise Bakanlığın verdiği iki yıllık süre doldu.  Rize ve Trabzon’da yasa kapsamında bazı ev sahiplerine tebligatlar yapıldı. Giresun’da da var. AKP çıksın söylesin. Bu yasayı uygulamayacağız diyebilirler mi? CHP milletvekili, 1 Kasım seçimleri her açıdan önemli. Ama nüfusumuzun büyük bölüm yaylada yaşıyor. Bu nedenle bizim için daha da önemli. Yayladaki yıkımı, mera ve diğer ormanla ilgili sorunları 2-B mağduriyetini sadece CHP çözecek. 2-B arazileri ücretsiz olarak halka verilecek. Bu sorunları parti programına yazan tek parti CHP’dir” ifadesini kullandı.   Bektaşoğlu, yaptığı açıklamada kendilerine bu konuda pek çok şikayetler geldiğini belirterek,  şunları söyledi: “CHP Milletvekili Bülent Bektaşoğlu, 1 Kasım’dan sonra bu konuda yoğun bir çalışma temposu içinde olacağını ve yıkımları durdurmak için halkla birlikte her türlü çalışmayı yapacaklarını söyledi.