Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Batlama yolunu meclis gündemine taşıdı

Bu haberin fotoğrafı yok

Cumhuriyet Halk Partisi Giresun Milletvekili Bülent Bektaşoğlu,  13 yıldır bitirilemeyen Giresun-Batlama Gurup Yolu’nu TBMM’ye taşıdı.  Bektaşoğlu,  TBMM Genel Kurulu’nun dünkü oturumunda yaptığı konuşmada, “Batlama yolunda, her seçim döneminde iş makineleri getirilip şov yapılıyor. Daha sonra da kaderine terk ediliyor” diye konuştu.
“GİRESUN DIŞINDA KARAYOLLARI AĞINDA OLUP, 15 YILDIR BİTİRİLMEYEN GURUP YOLU YOK”
Konuşmasına, Diyarbakır’da şehit olan Şebinkarahisarlı Uzman Çavuş Birkan Gündüz’e rahmet dileyerek başlayan CHP Milletvekili, ardından” Giresun-Batlama yolu dışında Karayolları ağında olup on beş yıldır bitirilemeyen başka yol mevcut mu” diye sordu. Bülent Bektaşoğlu tutanaklara geçen konuşmasını şu cümlelerle sürdürdü: “Giresun’da Karayolları ağına alınan köy grup yollarının pek çoğu kaderine terk edilmiş vaziyette. Uzunlukları 20-30 kilometre olan bu yollar on dört-on beş yıldır maalesef tamamlanamamıştır.  30 bin nüfusun yararlandığı Giresun-Batlama yolu bunlardan bir tanesidir.
Her seçim döneminde olduğu gibi iş makineleri getirilerek üstünde şov yapılan ancak daha sonra çalışmaları durdurulan bu yol, sözleşmedeki tarih çoktan geçmiş olmasına rağmen maalesef hizmete açılamamıştır. Türkiye’de Giresun-Batlama yolundan başka Karayolları ağında olup on beş yıldır bitirilemeyen başka bir yol mevcut mudur?”
SORU ÖNERGESİ DE VERDİ
Bektaşoğlu, Batlama yoluna ilişkin sorusunu Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın yanıtlaması için TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde de tekrarladı. Bektaşoğlu sözleşmedeki tarihin geçtiğini hatırlatarak yolun ne zaman bitirileceğini sordu. Bülent Bektaşoğlu önergesinde, 30 köyün yararlandığı bu yolun şu soruları yöneltti:
1. Her seçim döneminde olduğu gibi iş makineleri getirilerek üstünde şov yapılan, ancak daha sonra çalışmalar duran bu yol, sözleşmesindeki tarih çoktan geçtiğine göre ne zaman bitirilerek hizmete girecektir?
2.  Türkiye’de Giresun-Batlama yolundan başka, karayolları ağında olup da 15 yıldır bitirilemeyen başka yol var mıdır?