Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Başkanlık sevdasından vazgeçin” uyarısı

CHP Giresun İl Başkanı

CHP Giresun İl Başkanı Sinan Kitapçı yaptığı yazılı basın açıklamasında AK Parti’yi uyararak” Başkanlık sevdasından vazgeçin” dedi.
Kitapçı, “Seçimlerden sonra istikrar bekleyenler, ekonomide rahatlama bekleyenler, terörün bitmesini bekleyenler ne yazık ki yanıldıkların gördüler. Bir tarafta her konuya müdahale eden saray, bir tarafta başbakan olarak zaman zaman ortaya çıkan Davutoğlu. Koalisyondan korkanlar, daha sıkıntılı bir yönetimle karşı karşıya olduğumuzu her fırsatta göreceklerdir. Çünkü saray anlayışı, hükümetin önüne geçmiştir. Hükümete tavsiyede bulunan bir yapıdan, her şeye hükmeden bir yönetime geçilmek istenmektedir. Başbakan, saraydan bağımsız hareket ediyormuş gibi yapmaya çalışsa da, hükümet etme şansı yoktur” şeklinde konuştu.
Kitapçı açıklamasının son bölümünde ise şu görüşlere yer verdi” Saray kimin vekil olacağına karar verdiği gibi şimdi de kimin bakan olacağını işaret etmektedir. AKP seçim vaatlerini bir kenara bırakıp sarayın isteklerine odaklanmıştır. İşçi, emekli, memur, taşeron, atanamayan öğretmenler gündemden çıkarılmış, sarayın önlenemeyen ‘ başkanlık’ arzusu gündeme taşınmaya çalışılmaktadır. Seçimlerde ‘başkanlık’ konusunu ağzına almayan başbakan, sarayın baskısı karşısında çaresiz görünmektedir. AKP şunu çok iyi bilmelidir ki Milletimiz ‘ başkanlık ‘ için size oy vermemiştir. Size terörü durdurmanız, ekonomiyi düzeltmeniz, siyasallaştırdığımız hukukun yakasını bırakmanız, gençlere iş bulmanız için oy verilmiştir. Başkanlık sevdası, ülkemizi de sizi de uçuruma götürür. Biz uyarı görevimizi yapmış olalım.”