Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Aksu’nun, Çanakkale Zaferi mesajı

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Belediye Başkanı Kerim Aksu, Çanakkale Zaferi’nin 100. Yılı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Başkan Aksu mesajında şu görüşlere yer verdi; “18 Mart 1915 Türk Ulusu’nun Dünya tarihine kazınmış onur günüdür. 18 Mart, başka bir ulusun sömürgesi altında yaşamaktansa ölmeyi tercih eden, her karış toprağını canıyla, kanıyla koruyup bizlere bırakan, Mehmetleri, Ayşeleri, anma günüdür. 18 Mart Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Dünya Lideri olduğu gündür.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Yurtta Barış, Dünya’ da Barış” sözü 100 yıl sonra daha da büyük anlam kazanmıştır.

Çanakkale, yıl dönümlerinde anlatılacak, anlaşılacak bir destan değildir. Çanakkale, askeri dehanın yanında, çoluk çocuk, kadın erkek halkın diriliş destanıdır.

Kurtuluş günü olmayan Giresunlular, vatanının kurtuluşu için 42. ve 47. Gönüllü Alaylarla, Erzurum’da, Sarıkamış’ta, Polatlı’da, Afyon’da, Ankara’da, Çanakkale’de işgalcilerin karşısına korkusuzca dikilmiştir.

Çanakkale Zaferinin 100. Yılında Giresun Gönüllü Alaylarının anısına, Çanakkale ile Giresun’u “Kardeş Kent” yaptık. Her karış toprağında kahramanlarımızın izi olan Çanakkale ile Gönüllü Alayların ili Giresun’un, kardeş kent olmaları yüz yıllar sonra dahi verilen mücadelenin belleklere kazınmasını sağlayacaktır.

Saygıdeğer Şehitlerimiz;

Çanakkale’de, düşmana karşı verdiğiniz inanılması güç mücadelenizi bir kez daha dinledik. Giresun’dan Salihler Köyü’ne kadar giden dedelerimizi andık. Giresun Gönüllülerinin torunları olarak Salihler Köyü’nde “Kurtuluş Mücadelesinde Giresun Gönüllüleri Karargahı, “Yapmaya söz verdik. Giresunlular ve Giresun Gençliği, bıraktığınız eserlerin yılmaz bekçileri olmaya devam edecektir.

Çanakkale’de bu büyük destanı yazan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Anadolu Yiğitleri Şehitlerimizi ve Gazilerimizi Şahsım ve Giresun Halkı adına şükranla anıyorum.”