Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Başkan Aksu, Gedikkaya Projesini inceledi

Giresun Belediyesi tarafından hazırlanan

Giresun Belediyesi tarafından hazırlanan ve Ocak 2017 tarihinde çalışmaları başlatılan Gedikkaya Çevre Düzenleme ve Turizme Kazandırma Projesi tüm hızıyla devam ediyor.
Belediye Başkanı Kerim Aksu, çalışmaları yerinde inceledi. Yapılan çalışmaları yakından takip eden Başkan Aksu, Fen İşleri Müdürü Ergun Altıyaprak’tan bilgi aldı.
Proje kapsamında bölgeye yaklaşık 600 metre civarında bir yol açılıyor. Şuanda devam eden yol açma çalışmasının tamamlanmasının ardından, yolun gerekli alt yapıları yapılacak ve ardından üst yapı çalışmasına geçilecek. Araç trafiğine kapalı olacak olan yol, yaya trafiği için düzenlenecek. Elektrikli araçlarla ulaşım sağlanacak.  Seyir terasları, yürüyüş yolları, oturma bankları ile tepe üzerine iki tane kafeterya yapılacak. Yapılacak olan bu yapıtların mevcut yapıya uygun olması için büyük önem gösterilecek.
Devam eden bu çalışmaların yanı sıra Gedikkaya’dan yapılması planlanan yamaç paraşütü istasyonu içinde gerekli tüm alt yapı çalışmaları hazırlanıyor. Gedikkaya Projesi tamamlandığında paraşüt severler buradan da uçuş yapma imkanı bulabilecekler. Bir diğer çalışma olarak ta Giresun’un yıllardır istediği ve bir türlü gerçekleşemeyen teleferik projesi içinde ön hazırlık çalışmaları yapılıyor.