Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Bakan Canikli’den Çevre Yolu Müjdesi

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun’a yapılacak yatırımları yakından takip etmeyi sürdüren Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, Giresun Güney Çevre Yolu ihale çalışmalarının tamamlandığını müjdeledi. Giresun Çevre Yolu Proje Yapım İhalesi’nin 25 Haziran 2015 tarihinde gerçekleştirildiğini belirten Bakan Canikli, “hayırlı olsun” dileğinde bulundu. Bakan Canikli, “4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu’nun 20. Maddesine göre yapılmış olan ihaleye 14 istekli firma katıldı. İki aşamada neticelenecek olan ihale sürecinde ihale dosyalarının inceleme işlemleri halen devam etmekte olup, ikinci aşamanın birinci aşamanın bitmesinden 40 gün sonra yapılması planlanıyor” dedi. 

PİRAZİZ’DEN KEŞAP’A DOKUZ TÜNEL, DÖRT VİYADÜKTEN OLUŞACAK

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün 9 adet tünel ve 4 adet viyadükten oluşan Giresun Çevre Yolu ön istikşaf planını Mayıs ayında onayladığını hatırlatan Bakan Canikli,  38,8 kilometrelik proje güzergâhının batıda Piraziz’den başlayıp doğuda Keşap’ta sona erdiğini ifade etti. Bakan Canikli, güzergâh boyunca ortalama 200 metrelik kotlardan geçecek olan  Giresun Çevre Yolu Projesi’nin Piraziz, Pazarsuyu, Kuşluhan, İnece, Orhaniye, Ortaköy, Güneyköy ve Keşap hattına oturacağını belirtti.  

YÜKSEK STANDARTLI YOL OLARAK PROJELENDİRİLDİ

Bakan Canikli şöyle konuştu: “Çevre Yolu istikşaf hattının denize en uzak mesafesi ortalama 5 km olacak. Mevcut Karadeniz sahil yolundan ayrılış ve katılım kavşakları köprülü kavşak olarak yapılması planlanan Çevre Yolu Projesi kapsamında toplam uzunluğu 13170 metre olan 9 adet tünel ve toplam uzunluğu 1880 metre olan 4 adet viyadük yapılması planlanıyor. Söz konusu tünellerin en uzunu 5230 metre, viyadüklerin en uzunu ise 600 metre olarak öngörüldü. Giresun Çevre Yolu Proje ihalesi kapsamında koridor etütleri yapılarak nihai geçki planı kesinleştirilecek ve proje çalışmaları bu doğrultuda sürdürülecek. Bu kriterler itibarıyla Giresun Çevre Yolu Yüksek Standartlı Yol olarak projelendirilmesi planlanmıştır.”