Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Bahçene diktiğin tabelaya bak!”

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurettin Karan, önceki gün kendilerini eleştiren ve “Üretici örgütleri fındığı sahiplensin” diyen CHP İl Başkanı Necati Tığlı’yı isim vermeden eleştirdi ve “Üretici örgütlerini suçlayanlar tekelci firmanın hak ve hukukunu savunmaktadır. Bunu görmek için o siyasi parti temsilcisinin bahçesinde dikili tabelaya bakmak yeterli” dedi.

Giresun Ziraat Odası Başkanı Nurettin Karan, önceki gün “Üretici örgütleri fındığı sahiplenmeli” şeklinde açıklama yapan CHP İl Başkanı Necati Tığlı’ya isim vermeden ağır eleştirilerde bulundu. Karan, fındık üreticisinin tek temsilcisi olan Ziraat Odalarının üreticinin hak ve hukukunu sonuna kadar korumak için var olduğunu belirterek, “Geçen sezon birileri fındık fiyatı 8 lira iken ortada gözükmeyip, ürün az, fiyat ivme aşamasındayken çıkıp üretici kuruluşlarını suçlamalarını anlamak mümkün değildir” dedi.

BAHÇESİNİ TEKEL OLUŞTURMAYA ÇALIŞAN FİRMAYA SUNDU

tigli-bahceÇiftçi örgütlerini suçlayanların fındıkta tekel oluşturmaya çalışan bir firmaya bahçesini sunduğunu ifade eden Karan şunları kaydetti; “Biz öteden beri fındıkta bir tekelleşmeden söz etmekteyiz ama bizi eleştirerek, üreticinin hakkını savunmadığımızı savunan siyasi parti temsilcisi ne acıdır ki, bahçesini tekelci firmaya örnek bahçe olarak sunmuştur. Üretici örgütlerini suçlayanlar tekelci firmanın hak ve hukukunu savunmaktadır. Bunu görmek için o siyasi parti temsilcisinin bahçesinde dikili tabelaya bakmak yeterli. Fındık fiyatı düşünce bizler siyasi iktidara muhalefet adına cevap verirken muhalefet partisi temsilcilerinin fındık diye bir gündemleri yoktu. Fındık harmanında naylon sepet dağıtıp, poz vermekle üreticinin hak ve hukuku korunmamaktadır. Fındık üreticisi şov malzemesi değildir.”