Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Asgari ücret 5000 lira yapılmalı 

Yeniden Refah Partisi Giresun

Yeniden Refah Partisi Giresun İl Sekreteri Emrah Dik yazılı bir basın açıklaması yayımladı. Yeniden Refah Partisi Giresun İl Sekreteri Dik açıklamasında şunları söyledi:

“Zengin yer altı ve yer üstü kaynaklarına sahip olduğumuz halde cennet vatanda yokluk çekiyoruz acilen ekonomik kriz altında ezilen asgari ücretli ve emekliye yüzde 70 zam yapılması gerekiyor.

Esnafıyla, çiftçisiyle, emeklisiyle, memuruyla, asgari ücretlisiyle, hayvancılıkla uğraşanıyla, KOBİ’siyle neresinden bakarsanız bakın şu anda büyük bir geçim derdi, alım gücünün düşmesi, fakirleşme haftalardır aylardır evine herhangi bir ekmek götürememe, bir kuruş para kazanıp da evine, çoluğuna çocuğuna götürememe derdi ile karşı karşıyadır.  Dolayısıyla asgari ücret bu ekonomik şartlarda Genel Başkanımız Fatih Erbakan’ın dediği gibi 5000 lira yapılmalıdır. Ve bu bir lütuf olarak değil insan haklarının yerine getirilmesi olarak yerine getirilmelidir. İnsani olarak bunun yapılması gereklidir. Tabii devlet işvereni de rahatlatarak işverenden asgari ücret için vergi almamalıdır. İşverenden haksız vergiler kaldırılmalıdır. Böylece halkın alım gücü artınca işverenin de üreticinin de yüzü gülecek” dedi.

Stokçuluk ekonomik krizin sebebi değil sonucudur”

İktidarın ekonomik krizin sorumlusu olarak stokçuları göstermesini eleştiren  Dik, stokçuluğun krizin sebebi değil sonucu olduğunun altını çizdi. “İktidar bu tablo karşısında adeta 3 maymunu oynuyor. Görmedik, duymadık, işitmedik. Hiçbir şekilde sorumluluk almıyorlar. Bu ekonomik krizin asıl sorumlusu kendileri olduğu halde yıllardan beri suçu dış güçlere, zincir marketlere atıyorlardı şimdi bu kervana stokçular eklendi. Hayırlı uğurlu olsun(!) Yeni düşmanımızı da belirledik. Şimdi gelinen noktada bütün bu ekonomik krizin sebebi “stokçular” oldu. Bir lise öğrencisi bile size bunu söyler; Stokçuluk ekonomik krizin sebebi değil sonucudur. Bir ülkede yıllık enflasyon yüzde 60’a, aylık yüzde 10’a gelmişse, dolar sabahtan akşama yüzde 15 artıyorsa; Stokçuluk elbette ki olur. Stokçuluk; borç-faiz-zam ekonomisinin sonucudur sebebi değil. Döviz kurlarındaki astronomik artışın bir sonucudur. Doğalgaza, elektriğe, akaryakıta, yağmur gibi yağan zamların sonucudur” ifadelerini kullandı.