Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Anjiyo ünitesi hizmette

Giresun Devlet Hastanesinde yıllardan

Giresun Devlet Hastanesinde yıllardan bu yana önemli derecede eksikliği hissedilen, hastaların ya özel hastanede yada başka illere giderek bu sağlık sorununu çözdüğü anjiyo ünitesi ile kalp yoğun bakım kroner üniteleri dün düzenlenen törenle hizmete girdi. Devlet Hastanesi bünyesi içerisinde hizmete giren anjiyo ve yoğun bakım kroner bakım ünitesinin açılışına Vali Hasan Karahan ile Gümrük ve Ticaret eski Bakanı AK Parti Milletvekili adayı Nurettin Canikli, milletvekili adayı Sabri Öztürk ve sağlık çalışanları katıldılar.
Vali Hasan Karahan açılışta yaptığı konuşmada anjiyo ünitesinin hizmete girmesiyle birlikte Giresun’un sağlıktaki önemli bir sorununun çözümlendiğine dikkat çekti.
CANİKLİ’YE PLAKET
Devlet Hastanesi bünyesinde dün hizmete giren anjiyo ve kalp kroner yoğun bakım ünitesinin kazandırılmasında büyük katkıları olan Gümrük ve Ticaret eski Bakanı AK Parti Milletvekili adayı Nurettin Canikli’ye de hizmetlerinden ötürü bir plaket verildi. Canikli açılışta yaptığı konuşmada “Amacımız Giresunluların tüm sağlık hizmetlerini burada almalarını sağlamak, Ocak ayında temelini atacağımız 350 yataklı Eğitim Araştırma Hastanesinde onkoloji bölümünü de kuracağız. Yeni sağlık yatırımlarının standartların üzerinde olmasına dikkat ediyoruz” dedi.  Canikli, daha sonra hizmete açtığı anjiyo ünitesini gezerek Kardiyoloji Doktoru Erhan Teker’den bilgi aldı.
Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Opr. Dr. Hasan H. Arslantürk, ülkemizde yanlış beslenme alışkanlıklarından dolayı kalp damar hastalıklarının çok sıklıkla görüldüğünü belirterek, ilimizde de bu hastalıklarla ilgili olarak hastaların tedavileri için çevre illere gönderildiğini söyledi. Açılan bu servisle birlikte ilimizin kalp ve damar cerrahisi alanındaki hastalıkların tedavisiyle ilgili önemli bir eksikliğin giderileceğini belirten Arslantürk, vatandaşlarımızın bu mağduriyetine son verecek olan Anjiyo servisinin yaklaşık maliyetinin 2 milyon Türk Lirası olduğunu kaydetti.
Vali Hasan Karahan da insanlarımızı daha rahat ve huzurlu yaşatmak için bu hizmetlerin yapıldığını söyledi. Vali Karahan, bugün açılışı yapılan anjiyo servisiyle birlikte ilimiz genelinde artık kalp krizi geçiren, kalp damar hastalığı bulunanlara çevre illere gidilmeden ilimizde hizmet verilebileceğini böylelikle birçok hayatın kurtarılacağını kaydetti. Vali Karahan, “Bugün burada İstanbul Kartal Koşuyolu Kalp Damar Hastanesi önderliğinde örnek bir ünite açıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Bu ünitenin açılışında Sayın Bakanımızın katkıları oldukça büyük. Kendisine müteşekkirlerimizi sunuyoruz. Giresunlu hizmetin en güzeline layık. Bu hizmetlerin kazandırılmasında emeği geçen başta Bakanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum. Hayırlı uğurlu olsun” dedi Konuşmaların ardından Vali Karahan ve Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Canikli tarafından Koroner Anjiyo ve KVC Üniteleri, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Robotik Yürüme Ünitesi ve Bulancak Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi açılışı gerçekleştirildi. Anjiyo ünitesinin açılış kurdelesini kesen Vali Karahan ve Bakan Canikli ardından Prof. Dr. A. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi Koroner Anjiyo ve KVC Üniteleri ile Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi Robotik Yürüme Ünitesi gezerek, yetkililerden bilgi aldı. Servislerde görevli doktor ve hemşirelere başarılar dilediler. Açılışa Vali Hasan Karahan, Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Nurettin Canikli, Vali Yardımcıları Yüksel Çelik ve Barış Demirtaş, İl Emniyet Müdürü Uğur Öztürk, bazı daire Müdürleri ve çok sayıda davetli katıldı.