Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AKSA değil köylü çalıştı!

Bu haberin fotoğrafı yok

Doğankent ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle kapanan köy yolları çok kısa sürede ulaşıma açılırken, ilçenin Çatak Köyünde devrilen elektrik direklerini köylüler yerine dikti.
Doğankent İl Genel Meclis Üyesi Hayati Bayram öncülüğünde köylülerden oluşturulan 25-30 kişilik bir grup, günlerdir elektriksiz kalan köylülerin mağduriyetini gidermek için olumsuz hava şartlarına rağmen özverili bir çalışma ile giderildi.

Alınan bilgilere göre; Güdül Köyü Alt Mahalle ile Çatak Köyü Çakırlı Mahallesinde Porsukluk adıyla anılan mevkide bulunan ve yaklaşık 30 yıl önce yapılan, 10 yıl önce olumsuz hava şartları nedeniyle yarıdan kırılarak devrilen demir elektrik direğinin yerine yenisinin yapılması gerekirken yarı belinden tehlike arz edecek şekilde hat çekilerek geçici olarak sağlanan hizmet, ÇORUH-AKSA Elektrik firmasına defalarca müracaat edilmesine, bu hususta yerel haber sitelerinde sürekli haberler yapılmasına rağmen yenilenmediği öğrenildi.

İlçede yoğun kar yağışı nedeniyle sık sık elektrik kesintisi yaşanırken, ilçe genelindeki birçok köyün şebeke altyapısının 20-30 yıllık olması nedeniyle arızaların önüne bir türlü geçilemedi. Doğankent AKSA personelinin gece-gündüz sürekli çalışmasına rağmen kardan çok yatırım eksikliğinden kaynaklı arızalanmaların önüne geçilememesi AKSA çalışanlarını da zor durumda bıraktı. Doğankent ilçesinin Çatak Köyü ve Güdül Köyünün elektriğini sağlayan orta gerilim şebekesindeki kırık direğin tamamen yıkılması üzerine bu iki köyde yaklaşık 4-5 gündür yaşanan elektrik kesintisi köylülerin çabası ile 11 Ocak Pazar günü giderilerek bu köylerimize tekrar elektrik verilmesi sağlandı.

ÇORUH-AKSA tarafından nihayet yeni bir demir direk verilerek, köylüler tarafından yerine dikilmesi sonucu çekilen hattan Güdül ve Çatak köylerinin günlerdir süren karanlık esareti de böylece sona ermiş oldu. Doğankent ve ilçe genelindeki birçok köyde de sık sık yaşanan elektrik kesintilerine müdahale etmekte yetersiz kalan AKSA ekiplerini beklemekten usanan birçok köylü arızaları tehlikeli bir şekilde kendi yerel imkanları ile gidermeye çalıştığı görüldü. AKSA tarafından yıllar önce yapılan şebekelerin yenilenmeme sebebinin, köylerden gelen arıza ihbarlarının az olmasından kaynaklandığı, vatandaşların arızaları arıza ihbar hattı üzerinden değil de sözlü olarak bildirmeleri veya kendilerinin bu arızaları kendi imkanları ile gidermeye çalışmaları neticesinde yeterli şikayet yok diye birçok köyün altyapısını değiştirmek yerini lokal müdahalelerle geçiştirdikleri ileri sürüldü.

Haber: Yeşilgiresun