Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“AKP iktidarı yoksulluğa yoksulluk kattı”

CHP Giresun İl Genel

CHP Giresun İl Genel Meclisi Üyesi ve Grup Başkan Vekili Mehmet Yılmaz, 20 yıllık AK Parti iktidarının Giresun7un yoksulluğuna yoksulluk ve işsizlik kattığını söyledi.
Yılmaz, İl Genel Meclisinde yaptığı konuşmasında, “Bundan 20-30 yıl önce yatırım ve istihdam açısından Doğu Karadeniz’in yıldızı olan ve komşuları tarafından imrenilen Giresun’umuz, başta SEKA – Aksu Kağıt Fabrikası, Adel, Petma, Sunta, Süt Fabrikası, Başkan Gıda, Fatoğlu gibi daha pek çok fabrikamız kapatılınca, ekonomisi zayıflamış ve işsizliğin şaha kalktığı bir il olmuştur. Kısacası 20 yıllık AKP iktidarında maalesef Giresun’un işsizliğine işsizlik, yoksulluğuna yoksulluk katılmıştır” dedi.

Yılmaz konuşmasında şunları söyledi: “Ülkemizin kuşkusuz seçim iklimine girdiği bu yılda, gerek 5123 sayılı “ 2022 Yatırım Programının kabulü ve Uygulanmasına dair” Cumhurbaşkanı Kararında, gerekse geçen hafta Cumartesi günü bizzat Giresun’a gelen, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarında yer almayan, ilimizin öncelikli projeleri çok büyük bir hüsran yaratmıştır. Bunlar; Giresun’umuzun kalkınma ve gelişmesinin en öncelikli ayaklarından biri olan yıllardır konuştuğumuz Harşıt Vadisi üzerinden İran Kapısı dediğimiz bizi Doğu’ya bağlayan “Tirebolu-Torul Karayolu İyileştirme Projesi” Yine aynı bölgede “Erzincan-Gümüşhane-Torul-Tirebolu Demiryolu Projesi”. Bir diğer 2022 yatırım programında yer almayan, unutulan çok önemli proje “ Güney-Çevre Yolu projesi” Olmayan bir diğer önemli proje de eski adıyla “İkisu” yeni adıyla DSİ “Giresun İçme suyu Projesi”dir.”