Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AK PARTİNİN JOKERLERİ

AK Parti 1 Kasım
  • AK Parti 1 Kasım seçiminde Giresun’da adeta oylarını patlattı. 7 Haziran seçiminde 139 bin 636 oy alan AK Parti 1 Kasım seçiminde oyunu 25 bin 453 artırarak 165 bin 89’a çıkarttı.
  • Oy artışındaki en büyük etken 1. sıradan yeniden milletvekili adayı gösterilen Nurettin Canikli’nin ekibin başına geçmesi oldu. Seçilme şansı olmayan 4. sıra adayı Adem Tatlı tüm gücü ile Bulancak ve Piraziz’de 1. sıra adayı gibi çalıştı.
  • 1.sıra adayı Nurettin Canikli adeta joker görevi yaptı.  Canikli tüm ilçelerin yanı sıra İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü ile birlikte Şebinkarahisar, Alucra, Çamoluk’ta etkin çalışma yürüttü.  2. sıra adayı Cemal Öztürk, Çanakçı, Doğankent, Espiye, Eynesil, Görele, Güce ve Tirebolu’da, 3. sıra adayı Sabri Öztürk merkez ağırlıklı Dereli ve Keşap’ta çalıştılar.

Giresun’da AK Parti’nin 7 Haziran seçiminin ardından aradan geçen 5 aylık süre sonunda rekor denilebilecek bir oyla kazandığı seçimin analizi çeşitli çevrelerce yapılırken büyük başarının altında 4 milletvekili adayı ile tüm il teşkilatının koordineli ve disiplinli çalışmasının yattığı görüldü.  4 milletvekili adayı daha önceden belirlenen bölgelere adeta nokta atışı yaparcasına seçmenlerle teke tek dirsek temasında bulundular.

GİRESUN’U 4 BÖLGEYE AYIRDILAR

Seçim öncesinde kurulan SKM’nın şekillendirdiği biçimde milletvekili adayları kendileri için ayrılan 4 bölgede büyük bir çalışma ortaya koydular.
1. sıradaki Nurettin Canikli adeta joker görevi görürken merkezin yanı sıra İl Başkanı Hasan Ali Tütüncü ile birlikte Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk bölgelerinde gidilmedik yer bırakmadılar. Bu bölgede AK Parti Çamoluk’ta oyunu yüzde 7.39,Şebinkarahisar’da yüzde 15,Alucra’da 7,14 oranında artırdı.
2. sıra adayı Cemal Öztürk ise doğu bölgesinde partiye adeta tavan yaptırdı. Öztürk’ün çalışma yaptığı Çanakçı’ da yüzde19, Doğankent’te yüzde 18,Espiye’de yüzde 17, Eynesil’de yüzde 15, Görele’de yüzde 21, Güce’ de yüzde 16, Tirebolu’da yüzde 17 oranında oylar arttı.

SABRİ ÖZTÜRK VE ADEM TATLI’NIN BÖLGELERİ 

AK Parti’de 3. sırada yer alan Sabri Öztürk, MHP ve CHP’nin birinci sıra adaylarının da memleketi olan Dereli’ de partiyi adeta uçurdu. Burada CHP’nin oyu bir önceki seçime göre yüzde 8, MHP’nin oyu ise 42 oranında düşerken AK Parti’nin oyu yüzde 20.59 oranında arttı. 4.sıradan aday gösterilen Adem Tatlı seçilme şansının çok az olduğunu bildiği halde ilk sıra adayı gibi Bulancak ve Piraziz’de çalıştı. Tatlı’nın hedef çalışmasıyla birlikte partisinin oyu Bulancak’ta yüzde 20, Piraziz’de yüzde 11 oranında artış gösterdi.