Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

AB Tarım Komisyonunda ülkemizi Elevli temsil edecek

Tarımsal faaliyetlerin incelenmesi ve

Tarımsal faaliyetlerin incelenmesi ve dünyadaki tarımsal faaliyetlerinin tanıtılması için Avrupa Birliği tarafından kurulan AB Kırsal Parlamentosu’na yaklaşık 40 ülkeden 150 delegasyon seçildi. 3-7 Kasım 2015 tarihinde Viyana’da yapılacak olan AB Kırsal Parlamentosu’nda Türkiye’yi temsil edecek olan 3 delegasyondan biri olan Giresun Arı Yetiştiriciler Birliği Başkanı Tahsin Kubilay Elevli, ülkemize özgü olan tarımsal faaliyetleri orada en iyi şekilde tanıtacaklarını söyledi.

Ülkemizi en iyi şekilde orada temsil etmek için çalışacağız diyen Elevli; “Yaklaşık 4 yıl önce Avrupa Birliği (AB) Komisyon başkanlığı tarafından AB üyesi, Aday üye veya Avrupa’ya yakın olan ülkelerden yaklaşık 40 ülke İzlanda’da kırsal nüfusun sorunları ve kırsaldaki tarımsal faaliyetlerin nasıl olması gerektiğini araştıran bir parlamento kuruldu. Kırsaldan gençliğin ve kadın istihdamının nasıl iyileştirilmesinin yollarını araştırmak için kurulan bu komisyonda bulunan 40 ülkeden 150 temsilcisinden biri olarakta biz seçildik. AB ülkelerinin özellikle Doğu Avrupa ülkelerinin nüfusunun yüzde 52’si kırsalda yaşıyor. Bu nüfusu kırsalda tutmanın yollarını araştırmak için özellikle tarım komisyonu tarafından desteklene bir parlamento kuruldu” dedi.

Bundan 4 yıl önce ilk olarak İzlanda’da toplanan delegasyon bugünkü AB’nin politikalarını oluşturduklarını vurgulayan Elevli, “2016 AB Tarım politikalarının belirlenmesi için ortalama 40 ülkeden 3’er delegasyon ile 3-7 Kasım arası 2. yapılacak olan fuar ve toplantılarda ülkemizi temsil edeceğiz. Buradaki amacımız kırsaldaki nüfusun ve kadın istihdamının özellikle köyden, kente göçlerin önlenmesi için yapılması gereken tarımsal faaliyetler veya AB desteklemeleri olmalı. Bu noktayla ilgili çalışmalar yürüteceğiz. Teknoloji ile birlikte hızla küçülen insan ömrü ile özellikle gençleri bu yerlerde yani kırsalda tuta bilmek için kırsalın altyapısı yani yol, su, elektrik ve internet bağlantıları ve oralarda yaşayan gençlerin ortak kullanım alanları oluşturulması için çalışmalarımız olacak. Buradaki toplantılarda bunların sunumunu yaparken fuarlarda ise ülkemizin tarımsal faaliyetlerini tanıtma şansımız olacak” ifadelerini kullandı.