Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, Dereli’de MYO bünyesinde bulunan Aşçılık Bölümü için yaptırılan mutfağı kullanıma açılışına katıldı.
Açılış töreninde konuşan Prof. Dr. Cevdet Coşkun şunları söyledi: “Nasıl ki bir tıp fakültesi için hastane olmazsa olmaz ise aşçılık programı içinde bir mutfak gerekliydi. Maalesef ilk mezunlarımız bu imkâna sahip olamadılar. Dışarıda birtakım mutfaklarda çalışarak eğitimlerini almak durumunda kaldılar. Fakat, bugün burada oldukça modern bir mutfağı öğrencilerimizin hizmetine sunuyoruz.” Yapılan mutfağın büyük bir kısmının üniversite imkanlarıyla yapıldığını ve yaklaşık maliyetinin iki yüz bin lira civarında olduğunu belirten Rektörümüz, Dereli belediyesinin de bu aşamada önemli katkılarının olduğunu vurgulayarak Başkan Şenlikoğlu’na teşekkür etti.
Rektör Danışmanları Prof. Dr. Nazım Elmas, Yrd. Doç. Dr. Abbas Karaağaçlı, Yrd. Doç. Dr. Oktay Karaman, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çakmak ile Genel Sekreter Ahmet Tevfik Korkmaz’ın yer aldığı bir heyetle Kaymakamlığa gelen Rektörümüz, Kaymakam Mustafa Berat Kasımoğlu ile ilçede hem üniversiteye ve öğrencilere hem de ilçeye katkı sağlayacak projeler hakkında görüş alış verişinde bulundular. Resmi kurum ziyaretlerinin ardından Kaymakam M. Berat Kasımoğlu ve Belediye Başkanı K. Zeki Şenlikoğlu ile birlikte Dereli MYO’ya geçen Rektörümüz, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Hasan Hüseyin Aksu eşliğinde çeşitli incelemelerde bulunarak, akademik-idari personel ve öğrencilerle bir araya geldi. Dereli MYO öğrencilerinin kısıtlı imkanlarla yakın zamanda katıldıkları “1.Geleneksel BUGAD Kestaneli Yemekler-Ulusal Yemek Yarışması”ndan dereceyle döndüklerini hatırlatan Rektör Coşkun; “Öğrencilerimizin aldıkları başarıları duyunca gurur duyduk. Bu kadar imkansızlıklar içinde böyle bir derece aldıysak ulusal yarışmada, hiç kuşkumuz yok ki size sunduğumuz imkanlar iyileştikçe, geliştikçe siz daha büyük başarılara ulaşacaksınız” dedi.
Açılıştan sonra ilçe protokolü ile birlikte bölüm öğrencilerinin mutfaktaki yeteneklerini yakından izleme fırsatı bulan Rektörümüzün, zaman zaman öğrencilere de eşlik etti.

