Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alucra’da define arama projesi ÇED onaylı

Giresun Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Yeşilyurt köyünde yapılacak define arama çalışmalarının ÇED raporunu olumlu sonuçlandırdı.

Giresun Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Yeşilyurt köyünde

Giresun’da devlet izniyle yapılacak define arama çalışmaları için ÇED (Çevresel Etki Değerlendirmesi) olumlu kararı alındı. Alucra ilçesindeki Yeşilyurt köyünde başlatılacak proje, Giresun Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından onaylandı.

Proje detayları netleşti

Yenisebinkarahisar.net’te yer alan habere göre, yaklaşık 50 metrekarelik alanda yapılacak kazıda derinlik en fazla 10 metre olacak. Projenin bütçesi 221 bin lira olarak belirlendi. Çalışmalar, 7 personelle 15 gün içinde tamamlanması planlanıyor.

Yaylak niteliğindeki alana yapılacak kazı, gerekli izinler ve define arama ruhsatı alınmasının ardından başlayacak. Arama sürecinde müze uzmanları ve ilgili kurum temsilcileri gözetim sağlayacak. Kültür veya tabiat varlığına rastlanması halinde kazı durdurulup Bakanlığa bildirilecek. Arama tamamlandığında bölge toprak doldurularak kapatılacak.