Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun’da 240 Umreci Dualarla Uğurlandı

Giresun İl Müftülüğü koordinesinde kutsal topraklara gidecek olan 240 kişilik umre kafilesi için Hacı Emiroğlu Süleyman Bey Camii’nde duygu dolu bir uğurlama töreni düzenlendi.

Bu haberin fotoğrafı yok

Diyanet İşleri Başkanlığı organizasyonuyla yola çıkan umreciler için düzenlenen merasim, Kur’an-ı Kerim tilaveti, ilahiler, tekbir ve salavatlarla başladı.
Giresunlu vatandaşların yoğun katılım gösterdiği törende, uğurlama anında duygusal anlar yaşandı.
“UMRE KENDİ ÖZÜMÜZE BİR YÜRÜYÜŞTÜR”Törende konuşan Giresun İl Müftü Yardımcısı Avni Bolat, umre ibadetinin sadece fiziksel bir yolculuk değil, aynı zamanda manevi bir yenilenme fırsatı olduğunu vurguladı.
Bolat, “Umre, yıpranan gönülleri onarmak ve dağılan iç dünyamızı toparlamak için eşsiz bir okuldur. Bu yolculukta atılan her adım, insanın kendi özüne doğru bir yürüyüşüdür” dedi.
MAZLUM COĞRAFYALAR İÇİN DUA İSTEDİUmrecilere kutsal topraklarda sorumluluklarını hatırlatan Bolat, şu ifadeleri kullandı:
“Orada yaptığınız her dua; aileniz, memleketimiz ve mazlum coğrafyalar için birer emanettir. Rabbim ibadetlerinizi makbul, dönüşünüzü hayırlı eylesin. Bu yolculuk bir kalp dirilişine vesile olsun.” Merasim, İl Müftü Yardımcısı Bolat’ın yaptığı duanın ardından kafilenin yola çıkmasıyla sona erdi.