Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Giresun’da Bitkisel Üretim Çalışmaları ve Yeni Destekleme Modeli Masaya Yatırıldı

Tarım ve Orman Bakanlığı

Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü Tarla ve Bahçe Bitkileri Daire Başkanı Dr. Veyis Yurtkulu, Giresun’da tarımsal çalışmaları yerinde incelemek üzere bir dizi ziyaret gerçekleştirdi. Ziyaretin ilk durağında İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Muhammet Angın ve Şube Müdürü Arif Kahya ile bir araya gelen Yurtkulu, özellikle fındık üretimi başta olmak üzere bölgede yürütülen projeler hakkında kapsamlı bir görüşme yaptı.

Yurtkulu, ardından Giresun Ticaret Borsası Başkanı Hamza Bölük ve Ziraat Odası Başkanı Nurittin Karan ile buluşarak, fındık sektörü ve üreticilerin talepleri üzerine ortak değerlendirmelerde bulundu. Bu görüşmelerde, üreticilerin karşılaştıkları sorunlar, talepleri ve yeni destekleme modeli üzerinde duruldu.

Giresun’da Bitkisel Üretim Çalışmaları ve Yeni Destekleme Modeli Masaya Yatırıldı

Programın son bölümünde, il genelinde yürütülen bazı tarımsal projeleri yerinde inceleyen Yurtkulu, üreticilerle de bir araya gelerek, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın hayata geçirdiği “Bitkisel Üretim Yeni Destekleme Modeli” hakkında bilgilendirmelerde bulundu. Yeni modelin, üreticilere sağladığı avantajlar ve tarımsal verimliliği artırma hedefleri ele alındı.

Bu ziyaret, Giresun’da tarımsal üretimin güçlendirilmesi ve yeni destekleme modellerinin daha verimli bir şekilde uygulanması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.