Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

6 yeni park açılışa hazırlanıyor

Giresun Belediyesi tarafından çocuk

Giresun Belediyesi tarafından çocuk oyun alanı, spor alanı, park, bahçe ve yeşil alan konusunda sürdürülen çalışmalar neticesinde şehirdeki park sayısı hızla artıyor. Şehrin 28 mahallesinde çocukların, öğrencilerin ve yetişkinlerin sosyal yaşantısını hareketlendirmek amacıyla bir yandan eskimiş, kullanılmaz hale gelmiş parkların bakım ve onarımına devam edilirken, diğer yandan da mahallelerde uygun görülen yerlere yeni parklar projelendiriliyor.

Giresun Belediyesi’nin son hız devam ettirdiği park çalışması kapsamında; Gedikkaya Mahallesi Sardunya Sokak Çocuk Parkı, Kavaklar Mahallesi Park Manzara Seyir Alanı, Erikliman Mahallesi Sahil Sokak Çocuk Parkı, Gemilerçekeği Mahallesi Türk Devletleri Parkı, Gedikkaya Mahallesi 104 Nolu Sokak Çocuk Parkı ve Aksu Mahallesi Cem Sokak Çocuk Parkı’nın tamamlanmak üzere olduğu ve açılışa hazırlandığı bildirildi.

ŞENLİKOĞLU: “PARK SAYIMIZ 80’E YAKLAŞTI”

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, göreve başladığı günden itibaren 4 yıllık süreçte şehre yaklaşık 40 bin metrekare park ve yürüyüş yollarını kapsayan yeşil alan kazandırdıklarını vurgulayarak, toplamda şehir genelinde 108 bin metrekarelik yeşil alan düzenlemesi yaptıklarını paylaştı. Vatandaşların nefes alabildiği alanlar olan parklar, çocuk oyun ve dinlenme alanlarını hızla artırdıklarını ve park sayısının 80’e yaklaştığını aktardı.

Başkan Şenlikoğlu: “Çalışma prensibimizde şehrimize halkımızın rahatça eğlenip dinlenebileceği sosyal yaşam alanlarına ağırlık verdik. Giresun’umuza yeni parkları ve yeşil alanları kazandırırken, mevcut parklarımızın, çocuk oyun ve dinlenme alanlarımızın da bakım ve onarımını özenle yapıyoruz. Çiçeklendirme, çimlendirme ve boyama çalışmalarıyla parklarımızı çok daha renkli bir hale getirip, vatandaşlarımıza görsel olarak çok daha estetik alanlar sunarak, onların daha kaliteli bir yaşam sürmesini sağlamaya çalışıyoruz. Yeni parklarımızın şehrimizde yaşayan tüm vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor, huzur dolu vakitler geçirmelerini temenni ediyorum.” diye konuştu