Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor

SAMSUN (AA) – Samsun'un

SAMSUN (AA) – Samsun'un Bafra, Kavak, Havza ve Vezirköprü ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı törenlerle kutlandı.

Bafra 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı'ndaki törende, Kaymakam Cevdet Ertürkmen ve Belediye Başkanı Hamit Kılıç, öğrencileri ve halkı selamladı.

Ertürkmen, burada yaptığı konuşmada, "Türkiye Cumhuriyeti, eğitim, sağlık ve altyapı yatırımları ile göz doldurmaktadır. Dünyanın 17. büyük ekonomisi olarak G20'nin bir üyesidir. Devletimiz Avrupa ve Asya kıtalarını denizin altından ve denizin üstünde birbirine bağlarken savunma sanayisindeki yatırımlarıyla, yaptığı uçak, insansız hava araçları, füzeler ve daha çok milli silahlarla dosta güven düşmana korku salmaktadır." dedi.

Tören, Altınkaya Anadolu Lisesi öğrencilerinin Cumhuriyet adlı gösteri ardından son buldu.

Kavak

Kavak Yeni Cami Mahallesi'ndeki şehir stadındaki programda, Kaymakam İbrahim Engin Şenay, bu mirası fedakarlık, çalışkanlık, azim ve kararlılıkla ilelebet sürdüreceklerini belirterek, "İşte istikbalimizin teminatı gençler, Gazi'nin mirası cumhuriyet, işte bunun için sizlere emanet. İşte bunun için sizin omuzlarınızda yükselecek." diye konuştu.

Öğrencilerin jimnastik, karate ve okçuluk gösterisiyle devam eden tören, resim, şiir ve kompozisyon dalında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona erdi.

Törene, Belediye Başkanı İbrahim Sarıcaoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş İsmail Karaköse, Emniyet Müdürü Ahmet Yöntem, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, vatandaşlar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Havza

Havza ilçe stadyumundaki törende konuşan Kaymakam Yılmaz, cumhuriyeti yıkmak ve vatanı parçalamak isteyen düşmanların olduğunu belirterek, "Ancak unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti büyüktür ve güçlüdür. Bugün de Suriye'nin kuzeyinde süren Barış Pınarı Harekatı ile ülkemize yönelen tehditleri Türk milleti bir ve beraber olarak yok edecektir." ifadelerini kullandı.

Törende 25 Mayıs Anadolu Lisesi kız öğrencilerinin asker selamlı gösterisi ile Havza Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinin bayraklı koreografisi ilgiyle izlendi.

Tören halk oyunları, şiir ve öğrencilerin gösterisinin ardından tören geçidiyle son buldu.

Vezirköprü

Vezirköprü ilçe stadındaki programda konuşan Vezirköprü Kaymakamı Kudret Kurnaz, cumhuriyetin Türk milletine bırakılmış en büyük miras ve vazgeçilmez değer olduğuna dikkati çekerek, "Bu anlamlı günde, cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü, Kurtuluş Savaşı kahramanlarımızı, ve aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyoruz." ifadelerini kullandı.

Halk oyunu gösterisi ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesinin ardından sona eren törene Vezirköprü Belediye Başkanı İbrahim Sadık Edis, Vezirköprü Cumhuriyet Başsavcısı Kadir Çakmak, Vezirköprü Jandarma Komutanı Yüzbaşı Ümit Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Akar, kurum ve kuruluşların müdürleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, öğretmen ve öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.