Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2022 yılı yatırım ödeneklerini eleştirdi

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi

TBMM Başkanlık Divanı Üyesi Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “TBMM Genel Kurulunda 2022 Yatırım Programı’nda yer alan projelere ayrılan ödenek AK Parti’nin Giresun’u oyalama taktiğinden bir türlü vazgeçmediğini gösteriyor” dedi.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, “Giresun Güney Çevre Yolu’nu gündeminden yıllar önce çıkaran iktidar Liman Köprülü Kavşağı’nın ne kadar acil hizmete alınması gereken bir proje olduğunu bilmiyor mu? 145 Milyon Liralık proje diye övünüp duracağınıza yapımı için 2022-2025 aralığını gösterdiğiniz projeye 2022 yılında bin lira ödenek aktararak kaç yılda tamamlayacaksınız? Güney Çevre Yolu rafa kaldırdı sıkıntıyı ötelemek için kavşak projesine sarıldı dediğimizde bizleri hizmete karşı olmakla itham edenler de bu tablo karşısında yüzü kızarmalı” ifadelerine yer verdi.

MİLYONLUK PROJELERE AYRILAN ÖDENEK SADECE BİN LİRA

Aynı şekilde 213 Milyon Liralık Giresun Adalet Sarayı içinde 2022’de bin liralık ödenek gösteriyor ki Giresun için bu yatırımlar ve ayrılan ödenekler seçim öncesine bir vaat olarak bekletilecek Giresunlu bir dönem daha uyutulacak diyen Tığlı, TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi: “Giresun’un vizyon projesi diye iktidarın her fırsatta dile getirdiği Giresun Limanı köprülü kavşağı için 2022 Yılı Yatırım Programı’na yıllık tamı tamına bin lira yani asgari ücretin dörtte birinden biraz az ödenek aktarıldığı görülüyor.

Yıllardır siyasi kazanç için kullandığınız ve her fırsatta “Proje çalışmaları devam ediyor” dediğiniz Giresun Güney Çevre Yolu Projesi’ni zaten rafa kaldırdığınız yatırım planlarında olmayışından çok net anlaşılıyor. Güney Çevre Yolu Giresun geçişini 2022 Yılı Yatırım Planı’na almayan ama konuyu her seçim döneminde istismar eden iktidardır. Giresun’un çözüm bekleyen en acil sorunu olan 145 milyon liralık Liman Köprülü Kavşak Projesi için 2022 Yılı Yatırım Programı’na bin lira ödenek konulması Giresunlularla alay edilmesi bir yana bu ödenekle bu projenin kaç yılda bitirileceğini gerçekten Giresunlu hemşehrilerim adına merak ediyoruz” dedi.