Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

2. OSB’nin ilk fabrikası açıldı

Giresun’un Bulancak ilçesinde bulunan

Giresun’un Bulancak ilçesinde bulunan 2. Organize Sanayi Bölgesi’nin ilk fabrikası yapılan törenle hizmete girdi.
Bulancak ilçesi adına mutlu bir günü yaşadıklarını belirten Belediye Başkanı Recep Yaka, “Ülkemizin önemli sorunlarından biri olan işsizlik sorununun çözümü anlamında Bulancak ilçesinde en az 5 bin ile 7 bin kişiye iş imkanı yaratacak olan Organize Sanayi Bölgesi’nde ilk tesisin hizmete girmesinin sevinç ve mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
“Bugün hayırlı bir hizmetin açılışını yapmanın heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz” diyen Giresun Valisi Hasan Karahan ise, “Bugün heyecanla beklediğimiz bir gün. İlimizde 2. OSB’nin açılmasıyla birlikte yeni bir iş sahası daha oluşturduk. Deniz kenarında havaalanına 9 kilometre mesafede bulunan Organize Sanayi Bölgemiz il içi ve il dışı hatta yurtdışından tüm yatırımcı kardeşlerimizi bekliyor. OSB’nin bugünlere gelmesinde tüm emeği geçenlere teşekkür ediyor, çalışanlara hayırlı kazançlar diliyorum” şeklinde konuştu.
Açılış töreninde son olarak konuşan Gümrük ve Ticaret eski Bakanı Nurettin Canikli ise, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın tüm Türkiye’de organize sanayi bölgelerinin arsa istimlak bedeli olarak toplam ayırdığı rakamın tamamını 2 yıl boyunca sadece burası için kullandıklarını vurguladı. Canikli, “Bu yatırım esasında hem Sayın Valim, hem de arkadaşlarımın da belirttiği gibi zor bir yatırım gerçekten özellikle sıra dışı, alışılmışın dışında bir projeyi hayata geçirmek isterseniz birçok sıkıntı ve zorluklarla karşı karşıya kalmak son derece doğaldır. Biz bütün arkadaşlarımızla birlikte bir ekip olarak bu yatırımın Giresun’a kazandırılması konusunda çok ısrarlı davrandık. 2 yıl boyunca Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın tüm Türkiye’de organize sanayi bölgelerinin arsa istimlak bedeli olarak toplam ayırdığı rakamın tamamını 2 yıl boyunca biz sadece burası için kullandık. Tüm Türkiye için ayırdığı hatta yetmedi ilave olarak yine Kalkınma Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı üzerinde ayrıca ilave ödenek aktardık. Bu yönüyle de gerçekten Türkiye’de bugüne kadar en pahalı realize edilen, gerçekleştirilen organize sanayi bölgesidir” dedi.