Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

1. Uluslararası Teknoloji Bilimleri Sempozyumu yapıldı

Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler

Giresun Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından düzenlenen “1.Uluslararası Teknoloji Bilimleri ve Tasarım Sempozyumu” Güre Yerleşkesinde düzenlenen oturumlarla gerçekleştirildi.

Tasarım, sanat, bilişim, fen, mühendislik ve iletişim alanlarında yurt içi ve yurt dışından alanında yetkin birçok ismin yer aldığı sempozyum, Şehit Ömer Halisdemir Konferans Salonunda yapılan açılış programıyla başlarken, Bulancak Belediyesi Mehteran Takımının açılışta yaptığı mehter gösterisi davetlilerin beğenisini topladı. Sempozyumun hazırlık sürecini anlatan kısa film gösterimi ile devam eden programın açılış konuşmasını ise Teknik Bilimler MYO Müdürü Doç. Dr. Aysun Türkmen yaptı. Salonu dolduran davetlilere katılımları için teşekkür eden ve sempozyumun verimli geçmesi temennisinde bulunan Sayın Türkmen’in ardından, Rektörümüz Prof. Dr. Cevdet Coşkun kürsüye çıktı. Bu yıl ilki düzenlenen sempozyuma katılan davetlileri selamlayarak sözlerine başlayan Rektörümüz, Giresun Üniversitesi hakkında çeşitli bilgiler aktardığı konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Üniversitemiz, Karadeniz’in küçük ve şirin bir ili olan Giresun’da kurulmuştur. Yaylaları, sahilleri, fındığı, balığı, balı ve birçok doğal ürünü ile meşhur olan Giresun, Türkiye’nin ortalama ömür süresi en uzun olan ilidir. 2006 yılında kurulan Üniversitemizde 13 fakülte, 19 MYO ve 6 YO mevcut olup, 31 bine yaklaşan öğrenci sayımız vardır. Yaklaşık 950 akademik personelin yarısı doktoralı öğretim üyesidir. Üniversitemizin en büyük Meslek Yüksekokulu olan Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu tarafından ilk kez düzenlenen ve ana teması Teknoloji Bilimleri – Tasarım olan, “1.Uluslararası Teknoloji Bilimleri ve Tasarım Sempozyumu (ITESDES-2018)” fen, mühendislik, tasarım, sanat, bilişim ve iletişim alanlarını kapsayan geniş katılım ile gerçekleştirilecektir. Yurtiçi ve yurtdışından birçok misafirimizin katılımcı olarak aramızda bulunacağı bu bilgi şöleninde, katılımcılar çalışmalarını sunma fırsatı, Üniversitemizi ve ilimizi tanıma fırsatı bulacaklardır. Ayrıca yapılan çalışmalardan öğrencilerimiz, akademisyenlerimiz, bölgemizin kamu ve özel sektör temsilcilerinin faydalanma fırsatı bulabileceği çalışmaların ilimizde Üniversitemiz organizasyonunda sunulması bizler için ayrıca gurur kaynağıdır. Her platformda bilimi ve teknolojiyi önde tutmaya çalışan Üniversitemiz, bu organizasyon ile bölgesinin bilimsel etkinliğine ve ülkesinin sürekli gelişmekte olan bilim altyapısına katkı sağlamaya devam edecektir.”

Açılış konuşmalarının ardından Üniversitemiz akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Zülüf Öztutgan ve Arş. Gör. Dr. Kaan Öztutgan’ın kısa müzik dinletisi ile devam eden programda, Teknik Bilimler MYO Moda Tasarımı Bölümü öğrencileri de kendi hazırladıkları tasarımlardan oluşan bir defile sergilediler. Verilen aranın ardından düzenlenen sempozyumun açılış oturumunda çağrılı konuşmacılar; Rusya Bilimler Akademisinden Prof. Dr. Andrey G. Kostıanoy, Erciyes Üniversitesinden Prof. Dr. Mustafa Soylak, TÜBİTAK – Savunma Sanayi Geliştirme Enstitüsünden Ahmet Göçmez, Nıtrex, Polonya’dan Marcin Stoklosa, Tamçelik Isıl İşlem Sanayi ve Ticaret A.Ş.’den Utku İnan ve Ford Otosan Türkiye yöneticilerinden F. Semih Özkan sunumlarını gerçekleştirdiler.