Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

“Yakaza Kitap Kahve” Gümüşhane'de hizmete girdi

– Ensar Vakfınca, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle Türkiye genelinde açılması planlanan 19 kitap kahvelerin ilki “Yakaza Kitap Kahve” adıyla Gümüşhane’de hizmete açıldı

Bu haberin fotoğrafı yok

GÜMÜŞHANE (AA) – Ensar Vakfı'nca toplumda okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçlayan "Yakaza Kitap Kahve" Gümüşhane'de açıldı.

Ensar Vakfınca, Gençlik ve Spor Bakanlığı desteğiyle Türkiye genelinde açılması planlanan 19 kitap kahvelerin ilki, Bağlarbaşı Mahallesi'ndeki Ahmet Ziyaüddin Gümüşhanevi Cami Külliyesi'nin pasajında, "Yakaza Kitap Kahve" adıyla hizmete girdi.

Kitap kahvenin açılışında konuşan Ensar Vakfı Genel Müdürü Hüseyin Kader, kitap kahve projesini, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında vakıf olarak hayata geçirdiklerini; proje kapsamındaki ilk açılışı bugün Gümüşhane'de gerçekleştirdiklerini söyledi.

Türkiye genelinde Gençlik ve Spor Bakanlığı destekleriyle 24 proje uyguladıklarını ve bu projelerin 19'unun kitap kahve olduğunu anlatan Kader, "Şubat ve mart ayları içerisinde hepsini açmış olacağız. Bakanlığımız bu konuda katkı ve desteklerini esirgemediler. Bu çalışmanın oluşmasına vesile olan herkese de teşekkür ediyorum." dedi.

Kitap kahvenin bir cami külliyesinin içerisinde ve üniversiteye yakın bir konumda bulunmasının önemine işaret eden Kader, "Gençlerimiz, çocuklarımız, yavrularımız burada güzel hizmetler yapacaklar. Burada bilgiyi öğrenecekler, kitapla buluşacaklar. Öğrendikleri bilgileri de inşallah hayatları boyunca taşıyacaklar." diye konuştu.

Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, İl Müftüsü Osman Ayas'ın yaptırdığı duayla son buldu.

Kitap kahvenin açılışına Kader'in yanı sıra Gümüşhane Vali Yardımcısı Ali Arıkan, Belediye Başkanı Ercan Çimen, Ensar Vakfı Gümüşhane Şube Başkanı Mücahit Atalay, MHP Belediye Başkan Adayı Sabri Varan ve davetliler katıldı.