Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali’den kaymakamlara uyarı

Giresun Valisi Kaymakamlar toplantısında

Giresun Valisi Kaymakamlar toplantısında uyarıda bulundu. “15 Temmuz girişimi başarısız oldu, ama üzerimizden bu tür teşebbüsler eksik olmayacak, dikkatli olun” dedi.

Giresun Valisi Hasan Karahan, Kaymakamlarla yaptığı aylık toplantısında çeşitli uyarılarda bulundu. Karahan, 15 Temmuz darbe girişiminin milletin topyekün dik duruşu ile başarısız olduğunu belirterek “Ama görülüyor ki üzerimizden bu tür teşebbüsler eksik olmayacak, dikkatli olmalıyız” dedi.
Vali Karahan, bu olaylarla ilgili olarak ilimizde olumsuz bir durumun yaşanmadığı, tüm kamu görevlileri ve vatandaşlarla birlikte konunun idrak edilmesinin milleti bir araya getirdiği ve tüm kurum ve kuruluşlarında görevli kamu personeli ve vatandaşlarla birlikte kararlı bir duruş sergilendiğini sözlerine ekledi.

Devletin işleyişinde, çalışmasında daha ciddi, objektif, Devlete yakışır üslup-usul-yöntem belirlenmesi gerektiğinin anlaşıldığını belirten Vali Karahan, “Özellikle devletin çalışmasında artık daha ciddi, daha objektif, daha devlete yakışır bir üslup, usul ve yürekten benimsenmesi gerektiği inşallah hepimiz aşağı yukarı idrak etmiş oluruz. İlimizde çok olumsuz kötü bir durum yaşamadık. Çok şükür olayın ilk anından itibaren bütün kamu görevlisi arkadaşlarımız olaya sahip çıktılar. Bu zamanda böyle tankla, tüfekle, topla milletin iradesinin gasp edilmeyeceğini herkes gördü. Olayı ilk duyduğumuz andan itibaren gerek emniyetimiz gerekse Jandarma Komutanımız oralarda farklı bir durum oluşmasına engel oldular. Kendilerine teşekkür ediyorum. Meseleye sahip çıkıp olayda devletin ve milli iradenin yanında yer aldılar. Kaymakam arkadaşlarımda hemen ilçelerinde duruma vaziyet ettiler. Diğer kamu kuruluşlarımız ve vatandaşlarımızda meydanları doldurdular. Milli iradeye ve demokrasiye ilk geceden itibaren sahip çıktılar” diye konuştu.

VALİ KARAHAN, ÇALIŞMALARIN DEVAM ETMESİNİ İSTEDİ

Vali Karahan, her kurumun programlı ve işlemi süren rutin yatırım çalışmalarına devam etmesi, tamamlanmasına az kalmış, işlemi biten veya açılışa hazır yatırımların takibi ve bir an önce bitirilerek yeni sezona geçilmesi talimatını verdi. Konuşmanın ardından önceki toplantılarda yapılması kararlaştırılan işlerin hangi aşamada olduğu, bundan sonra yapılması gereken çalışmalar ve alınması gereken önlemler, OHAL Kamunu kapsamında ilimizde yürütülen çalışmalar konusu görüşüldü. Toplantıda ayrıca; ilçeler arasındaki koordinasyon ve başta KÖYDES olmak üzere 2016 yılı itibariyle ilimiz genelinde yapılan yatırımların gerçekleşme oranları, gözden geçirildi. Eğitim ve sağlık başta olmak üzere devam eden diğer yatırımlar ve il genelindeki emniyet ve asayiş olayları ile ilgili bilgi sunuldu.