Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Vali Karahan’ın 18 Mart Çanakkale Zaferi mesajı

Bu haberin fotoğrafı yok

Giresun Valisi Hasan Karahan’ın 18 Mart Şehitler Günü ve Çanakkale Zaferi dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
Vali Karahan mesajında: “18 Mart 1915’de Çanakkale’de büyük bir azimle kazanılmış olan zafer, tarihimizin en önemli başarılarından biridir. Vatanımızın bölünmez bütünlüğü için çok güç şartlar altında verilmiş olan bu mücadele ile dünya tarihinde eşine az rastlanan bir kahramanlık destanı yazılmıştır.

Bu zafer, Kurtuluş Savaşı’nı ateşleyen gücü oluşturmuştur. Dönemin en gelişmiş teknolojilerinin kullanıldığı silahlara karşı tereddüt etmeden canını ortaya koyan, bile bile ölüme koşan kahraman askerlerimiz, tüm varlığını vatan savunmasına feda eden milletimiz Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin tohumlarını atmıştır.

Çanakkale Ruhu’nu anlamak, geliştirmek hepimizin sorumluluğudur. Bu ruhu her zaman canlı tutarak, gelecek nesillere aktarmalı, ecdadın cephede verdiği mücadeleyi eğitim ve bilim alanına taşıyarak devam ettirmeliyiz.

Aziz şehitlerimizin kanlarıyla suladıkları ve bizlere emanet ettikleri bu toprakları bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da muhafaza etmek en kutsal görevlerimizdendir. Bizlere bu büyük zaferin gururunu yaşatan şehitlerimizi asla unutmadan, birlik ve beraberliğimizin ehemmiyetini idrak ederek, yeni nesillere bu bilinci aktarmayı bir borç bilmeliyiz

Bu duygularla Çanakkale Zaferinin 100. yıldönümünü kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, bütün şehitlerimizi ve kahramanlarımızı rahmet ve şükranla anıyorum” dedi.