Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Ertan AKSU

Tiyatro Gazetesi 2023 Ocak

Tiyatro Gazetesinden Merhaba, Yepyeni bir yıldan 2023’ün bu ilk sayısından yepyeni umutlarla hazırladığımız gazetemizle karşınızdayız.

Ocak 140. sayımızda manşet haberimiz; “Tiyatro Kooperatifi Yeni Yılda Taleplerinin Takipçisi Olmaya Devam Edecek” Haberin ayrıntılarını 17. sayfadan okuyabilirsiniz. Tamer Levent Sahnesi Açılıyor! Başlıklı haberimiz ise bir çağrı aynı zamanda. ‘Mask-Kara Tiyatrosu 30 yılına girerken sahnesinin adını usta aktör, tiyatro insanı Tamer Levent’in adını verme kararı aldı. 30 yılda 70 oyun, yüzlerce gösteri birçok oyuncu, yazar, yönetmen ve akademisyen yetiştiren Mask-Kara Tiyatrosu, Aksaray Pertevniyal Lisesi’nin orada bulunan 210 koltuklu sahnesini TAMER LEVENT SAHNESİ olarak yeniden açacak. 26 Ocak saat 19.00’da açılışı gerçekleşecek Tamer Levent Sahnesi’ne Mask-Kara Tiyatrosu’ndan yolu geçen herkes davetlidir.’ Nurhan Uslu ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılında yeni yıla girmek’ başlıklı yazısıyla 2.sayfada, Tamer Levent’in Tiyatro ve Biz köşesinde yazdığı ‘Milenyum 23 Yaşında’ yazısı ve Zeynur Omuk’un ‘Nilbanu Engindeniz – Sanat Engel Tanımadı, Sanatla Engeller Aşıldı’ yazısı 3.sayfada, Yalçın Baykul’un Komedyenler Kahvesi köşesinde yazdığı ‘Berlin’de Tiyatrolu Günler’ başlıklı yazısı ve Ufuk Güldü ile Hayal Kaya ile yaptığı söyleşiler; 4 ve 5.sayfa’da yer alırken, ‘Çocuk Cehenneminden Sesler, Tuzlu Yolculuklar’ başlıklı yazısı da 6.sayfa da siz okurlarımızla. Serkan Fırtına ‘The Beatles/ Belgesel/ Psychedelic’ yazısıyla sayfa 7’de, Derya Filikçi ‘Tarsus Şehir Tiyatrosu Uluslararası Kukla Festivali’ başlıklı söyleşisiyle ve Tuğba İlmaz ‘Fotoraman Kralı – Tiyatro Alesta’ yazılarıyla sayfa 8’de, Yaşam Kaya ‘Elenika – Son Kantocu (2022): 6-7 Eylül Faşizminin Gölgesinde Bir Kadın!’ yazısıyla ve Mehmet Serdar’ın ‘Nedir Bu Doğaçlama Tiyatro Ligi’ söyleşisi sayfa 9’da, Gökhan Yener ‘Yazar ve Şair Demet Duyuler Anlatıyor: Kendimden Başucu Hikâyeleri’ söyleşisiyle sayfa 18’de, Ezgi Koç ‘Tezat Sanat – Birazcık Su Lütfen’ başlıklı Cüneyt İngiz ile yaptığı söyleşisiyle sayfa 19’da, Ümit Çetin ‘Tiyatrolar Birliği Tiyatroya Emek ve Onur Ödülü Kocaeli Bölge Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Burhan Akçin’in’ başlıklı söyleşisiyle sayfa 20’de, Serpil Kaya ‘Sonsuz Aşkı Arayan Bir Tarla Kuşuydu Juliet’ yazısıyla sayfa 21’de, Pembe Akgün ‘Had, Hak ve Haksızlığa Dair’ yazısıyla sayfa 22’de, Gülperi Karademir ‘İyi ki Doğdun Türkan Saylan!’ söyleşisiyle sayfa 24’te siz okurlarımızla. Tiyatro Gazetesi’nde bu ay tüm bu yazıların yanı sıra Devlet Tiyatroları’nın programları ve birçok kurum kuruluşun haberleri sizlerle. Tek yapmanız gereken abone olmak. Abone olun, haberiniz olsun. www.tiyatrogazetesi.net Gazetemize ve Mephisto Kitabevlerinden ayrıca Tiyatro Gazetesi temsilciliklerinden ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678