Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Ertan AKSU

Tiyatro Gazetesi 136. sayı çıktı

Tiyatro Gazetesinden Merhaba,

Yazın sıcağı iyiden iyiye artarken, siz tiyatro severler için bir dolu haberle yeni sayımızı hazırladık.

  1. Ağustos sayımızda manşet; ‘‘İBB Şehir Tiyatroları Açık Hava Yaz Oyunları Ağustos Biletleri Satışa Sunuldu.’’ Takip edenler için ayrıntılar gazetenizde.

Manşetin hemen altındaysa sırasıyla; ‘‘Tiyatro Gazetesi’nden yeniden merhaba-Zekeriya Hocalar Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’’ yazısıyla Nurhan Uslu sayfa 2’de, ‘‘Buluş Yapmak, Sanat ve Toplum’’ yazısıyla Tamer Levent sayfa 3’te, ‘‘Şehrin En Muzip Delikanlısı Bülent Tezcan’’ yazısıyla Yalçın Baykul sayfa 4’te, ‘‘Şenlikler Tiyatro Sanatının Yaşam Kaynağıdır’’ yazısıyla Serkan Fırtına sayfa 6 ’da, ‘‘Anna Karenina (2022) Zürih Balesi – Bir şahane gösteri İzledik ki, tarihe geçer’’ yazısıyla Yaşam Kaya sayfa 9 ’da, ‘‘Kâmil Oruç- Müzikle geçen bir ömür’’ yazısıyla Melek Kentmen sayfa 11’de, ‘‘Tiyatro, Yeni Çağa adapte olmak zorunda’’ yazısıyla Arzu Taşkın sayfa 19 ’da, ‘‘34. Uluslararası Tiyatro Festivali’’ yazısıyla Deniz Şengül sayfa 25, 26 ve 27’de, ‘‘Festival Hikayeleri… Torbalı Belediyesi 2. Metropolis Tiyatro Festivali-2022’’ yazısıyla Metin Güler sayfa 17’de okurlarıyla.

  1. Türkiye Tiyatro Buluşması 15-19 Ağustos arasında Foça’da gerçekleşiyor. Afişi ilk sayfadan görüp, haberi ise 30 ve 31.sayfalardan okuyabilirsiniz.

20 Ağustos-3 Eylül arasında Ege Tiyatrolar Birliği’nce Urla’da gerçekleşecek olan 6. Tiyatro Kampı ise ‘Tiyatro ile uyanın’ diyor. Yine afişi ilk sayfadan görülebilir.

Tiyatro Kooperatifi ise; ‘‘Etkinlik bazlı kültür yönetimi yerine sosyal belediyecilik istiyoruz’’ diyor. Haberi 29.sayfadan okuyabilirsiniz.

Bağımsız Tiyatro Birliği’nin ‘‘Eceabat Tiyatro Şenliği’’ 1-2-3-4 Ağustos’ta gerçekleşecek. Haber dosyası sayfa 3’den okunabilir.

Halit Karaata 7.sayfadan sesleniyor; ‘‘Bir Dinazorun Anıları’’.

Ümit Çetin; ‘‘Usta Yönetmen Dersu Yavuz Altun ile Sahne Cumhuriyet’e dair’’ röportajıyla sayfa 8’de. Betül Aşık; ‘‘Bir insan çığlığı: Canyeleği’’ ile sayfa 10 ’da, Müfit Semih Baylan; ‘‘Haldun Taner’in İlk Oyunu Trabzon KÜT Sahnesinde Yeniden Hayat Buluyor!’’ ve ‘‘Trabzon Oda Tiyatrosu’nun Ödüllü Oyunu Abraxas ve Miço ErzincanFest’te Sahnelendi!’ yazılarıyla sayfa 13’de, Avni Rakop; ‘‘Kati̇b – Bir festivalin ardından – Mürsel Gülmez 21 yaşında’’ ile sayfa 15’de, ‘‘Karşıyaka Belediye Tiyatrosu’ndan yolu geçenler – Hayatım Tamamen Değişti’’ ile Zeynur Omuk sayfa 16 ’da, Kımız Bozkır ‘‘Hayatın Geçim-sizliğ’in Derdinde Tiyatro-Seyirci’’ yazısıyla sayfa 18’de,

Gökhan Yener ‘‘Kapanan Tiyatro Sezonunda! Nefes Almaya Çalışmak! Kime Diyorum?’’ ile sayfa 22’de, Büşra Elmaskaya ‘‘Efeler Belediyesi Şehir Tiyatrosu Sardes Uluslararası Tiyatro Şenliği’ne renk kattı’’ yazısıyla 23’de, Berat Beyoğlu ‘‘START-ART: Gençler için Kültür-Sanat Girişimcilik Programı Lansmanı DasDas Gösteri Sanatları Merkezi’nde Gerçekleşti’’ yazısıyla sayfa 24’de, 11. Uluslararası ‘’Elim Sende’’ Çocuk Sanat İmece Şenliği bu yıl kaybettiğimiz Cumhuriyet dönemi son klasik karagöz Sanatçısı “UNESCO Yaşayan İnsan Hazinesi” Metin Özlen anısına 5, 6, 7 Ağustos 2022 tarihleri arasında TarlaZanat ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği-Burhaniye Şubesi iş birliği ile Taylıeli Köyü TarlaZanat Şenlik Alanı’nda gerçekleştirilecektir. Ayrıntılı program gazetenizde 24.sayfada.

  1. Uluslararası Tiyatro Festivali Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 34.’sünü düzenlediği Uluslararası Tiyatro Festivali 23 tiyatro grubu, 400 tiyatro oyuncusu ve 34 esere ev sahipliği yapıyor. 34. Buluşmaya özel 34 oyun tiyatro severlerle buluştu. Bu kapsamda Deniz Şengül’ün Azerbaycan ve Kırgızistanlı gruplarla röportajları sayfa 26 ve 27. Sayfalarda.

Prof.Dr. Sacit Hadi Akdede ‘‘Sanatın Politik Ekonomisi-II Türkiye’de oyunculuğun politik ekonomisi’’ yazısıyla sayfa 28’de,

Harbiye Açıkhava Yaz Oyunları Programı ise gazetenin son sayfasından okunabilir.

Bu ay dolu dolu bir Tiyatro Gazetesi hazırladık. Sadece yazarlarımızın yazıları, söyleşileri değil birçok etkinlik – festival programı da detaylarıyla gazetenizde. Tiyatro gazetesine abone olun, haberiniz olsun.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678