Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tirebolu’da su sıkıntısına çözüm aranıyor

Tirebolu’da son günlerde sıkça

Tirebolu’da son günlerde sıkça yaşanan su kesintilerine çare bulmak amacıyla çalışmalarını sürdüren ve ilçenin İstiklal Mahallesine yapılan 300 tonluk su deposunda son aşamaya gelen belediye, söz konusu depoya ek su takviyesi yapmak üzere 2200 metrelik yeni bir şebeke daha döşemeye başladı. Yeni yapılan 300 tonluk su deposuna verilecek olan suya ek olarak takviye yapmak üzere Harşıt Vadisi’nden yeni bir şebeke hattı çalışmaları başlatan Tirebolu Belediyesi, bu hatla ilgili boruların montajını geçen hafta tamamladı. 2200 metreyi bulan bu borularla ilk etapta yeni depoya su taşınacak olup, yayladan getirilecek İçme Suyu Şebekesi tamamlandığında da bu hat kullanılacak.
Belediye yetkilileri, yapılan yatırımın hem bugünün sorununu çözeceğini ve hem de gelecekte gerçekleştirilecek olan Yayla Suyu Projesinin altyapısını oluşturacağını ifade ettiler.
BAŞKAN KARAPIÇAK: “HALKIMIZI MAĞDURİYETTEN KURTARACAĞIZ”
Tirebolu’daki su sorunuyla ilgili bazı hatırlatmalarda ve açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Abdullah Karapıçak, bu konuda yapmış oldukları çalışmalarla halkın mağduriyetini önleyeceklerini belirterek, şunları söyledi: “Şehir İçme Suyu Şebekemizdeki altyapının eski ve yetersiz olmasından dolayı ilçemizde su sıkıntısı yaşıyoruz. Şu an yeni yapılan 300 tonluk İçme Suyu Deposunda olası su yetersizliğinin önüne geçmek için şebekeye ek bir şebeke daha yapıyoruz. Yeni döşemiş olduğumuz borular, Yayla Suyu Projemizde de kullanılmak üzere hazırlanıyor. Şehrimizde içme suyu, şu anda en çok önem verdiğimiz bir husustur. Her seferinde belirttiğim gibi, İçme Suyu Şebekemizdeki altyapının eski ve plansız olmasından dolayı, ilçemizde zaman zaman su sıkıntısı çekiyoruz. Bu durum doğal olarak halkımızı da mağdur ediyor. Biz, bu sıkıntıyı minimize etmek ve halkımızı susuz bırakmamak için, kesintileri suyun daha az kullanım saatlerine denk getirmeye çalışıyoruz. İlçemizin coğrafi yapısındaki zorluklar yüzünden elimizde olmayan sebeplerden dolayı bazı semtlerdeki binaların üst katlarına zaman zaman su pompalayamıyoruz.
Yeni depomuz faaliyete geçtiğinde bu sıkıntıyı büyük ölçüde gidereceğiz. İki haftalık bir işimiz daha var. Yeni depomuz devreye sokulduğunda halkımızın su sıkıntısını ortadan kaldıracağız.