Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

TIP FAKÜLTESİ İHALE AŞAMASINDA

Giresun’da tıp fakültesi var mı?

Bu soruyu Gazi Caddesi’nde önünüze gelen birilerine sorduğunuzda büyük çoğunluktan Giresun’da tıp fakültesi olmadığı cevabını alacaksınız. Oysa 2007 de Giresun Üniversitesi bünyesinde kurulmuş bir tıp fakültesi var Giresun’da.
Bizim işlerimiz hep böyle gizemlidir ya, tıp fakültesi işi de öyle olmuş.
Tıp fakültesi var ama öyle bildiğiniz tıp fakültelerinden değil.
En iyisi baştan anlatmak… Lafı eveleyip gevelemenin âlemi yok.
Giresun Üniversitesi 2006 yılında kuruldu. O yıl Türkiye’nin neredeyse bütün illerine üniversite açıldığı için Giresun’a da açıldı. 2007 yılında da tıp fakültesi açıldı.
Açıldı ama binası yok. İlk iki yıl Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne kayıt yaptıran öğrenciler Sivas Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nde okudular.
Herhalde büyük bir hayal kırklığı yaşamışlardır. Deniz kenarında yemyeşil bir doğada eğitim almayı hayal ederken Sivas’a gitmek garip bir duygu olmalı.
Sivas’ta okumanın da bir süresi var, misafirliği tadında tutmalı… 2009 yılında Giresun’da bir yer ayarlandı ve tıp fakültesi Giresun’a getirildi. Ama bina dediğiniz öyle tıp fakültesi falan olacak fiziki özelliğe sahip bir yapı değil.
Olsun! Görele’de bir ilkokulu meslek yüksek okulu yapmışlardı aynı yıllarda.
Yeter ki fakültemiz olsun, binası olmasa da olur.
2009 yılından 2016 yı bitirmek üzere olduğumuz bu tarihe kadar Giresun’da tıp fakültesi için bir bina yapılamadı. Ülkeyi yönetenler boşuna bahane üretmesinler.
 Giresun Üniversitesi’yle aynı yıl kurulan üniversitelerin tıp fakülteleri nerdeyse organ nakli yapacaklar ama biz eski sağlık meslek lisesi binasında Giresun Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi tabelası altında tıp fakültesi düzeyinde sağlık hizmeti verdiğimizi zannediyoruz.
Alışık olduğumuz bir Giresun gerçeği!
Peki, ülkeyi yönetenler bu işe ne diyor? Adalet ve Kalkınma Partisi Giresun Milletvekili Sabri Öztürk’e sorduk son durumu. Sosyal medya üzerinden mesaj gönderdiğimiz Sabri Öztürk telefonla arayarak konuyla ilgili şu bilgiler verdi:
Eylül ayında tıp fakültesi binasının ihalesi yapılıyor. Yani sorun çözülecek nihayet.
Öncelikle Sayın Öztürk’e hassasiyetinden dolayı teşekkür ederiz.
Adalet ve Kalkınma Partisi Giresun Milletvekili Sabri Öztürk de kabul ediyor tıp fakültesi binasının bugüne kadar yapılmayışının Giresun için bir kayıp olduğunu.
Öncelikle eski sigorta hastanesinin yerinin düşünüldüğünü ancak alan olarak küçük kaldığını ve uzun bir sürenin yer arayışı içinde geçtiğini söylüyor Sabri Öztürk.
Biraz da üniversite yönetimiyle hükümet arasında yaşanan bazı görüş ayrılıklarının etken olabileceğine işaret ediyor. Hatta ilk yıllarda yaşanan rektör değişimlerinin de payı var işin bu kadar uzamasında.
Bugün bulunan çözüm yolu ise şöyle: Eski sigorta hastanesinin arazisi TOKİ’ ye verilecek TOKİ de eski Aksu Kağıt Fabrikası arazisindeki yerinden tıp fakültesine yer verecek. Teyyaredüzündeki arazi daha kıymetli olduğu için SEKA arazisinden daha fazla arazi alınacak.
Proje hazırlanmış ve Eylül 2016 da ihalesi yapılacak. 350 yataklı modern bir hastane ve donanımlı bir tıp fakültesi inşa edilecek. Projenin üç yılda tamamlanması planlanıyor.
Türkiye’de tıp fakültesi olduğu halde binası olmadığı için sağlık hizmeti veremeyen akademik personelin devlet hastanelerinde çalışmalarına yönelik bir uygula da başlatılmış bulunuyor. Sağlıkta Afiliasyon Dönemi denilen bu uygulama Giresun’da da başlayacak.
Halen Giresun Tıp Fakültesi, Vali Karahasan’ın ileride semt polikliniği yapacağız dediği eski sağlık meslek lisesi binasında sağlık hizmeti vermek için çaba harcıyor.
Giresun Tıp Fakültesi’nden sağlık hizmeti almak için biraz daha dişimizi sıkacağız.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678