Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Ticaret Borsası’nda fındık fiyatı beklentisi

Giresun Ticaret Borsası (GTB)

Giresun Ticaret Borsası (GTB) Yönetim Kurulu Başkanı Temel Yanıkoğlu, yeni fındık hasadının rekolte tartışmalarının gölgesinde başladığını söyledi.
Artık rekolte tartışmalarını geride bırakarak üreticisiyle, sanayicisiyle yeni fındık sezonuna girdiklerini belirten GTB Başkanı Yanıkoğlu fiyatların da arz ve talebe göre oluşacağını söyledi.
GTB Başkanı Yanıkoğlu “Malum fındık bahçelerindeki üreticilerimizin, sektörün paydaşları olarak bizlerin hep konuştuğu fiyatlar nasıl olacak? Nereden başlayacak? Soruları zihinleri meşgul eden ve sektörün tüm paydaşlarının ortak konuştuğu konulardandır. Fiyatların, arz ve talep dengesine göre oluşacağının öncelikle bilinmesi gerekmektedir. Bu ekonomi biliminin en temel değeridir. Ancak, bildiğimiz bir şey var. Bizler, bu seneki sezonun herkesin memnun olacağı fiyatlarla başlayacağını ve devamında da ülkemiz adına fındık ticaretinin olumlu gelişeceğini düşünmekteyiz. Olumsuz bir durumu düşünmek, kötü senaryoların olabileceğini kesinlikle düşünmüyoruz. Tüm kesimler olarak bu anlayış ve düşünce içerisinde olur isek Türk Fındığı’na dünya ticaretinde tekrar çok yıldızlı bir yıl yaşatmış oluruz. Bu anlamda tekraren yeni sezonun üreticilerimiz, üyelerimiz ve sanayicilerimizin ticaretine ve kazançlarına bol bereketler getirmesini diliyoruz” dedi.