Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarım Sigortası 2022 destekleri belirlendi

22 Aralık 2021 tarih

22 Aralık 2021 tarih ve 31697 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Cumhurbaşkanı kararında tarım sigortaları havuzu tarafından 2022 yılında kapsama alınacak riskler belirlendi.

Giresun İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; “Kapsama alınacak riskler, ürünler  ve bölgeler ile prim desteği oranlarına ilişkin  kararda geçtiğimiz yıllarda belirlenen risklere ilave olarak  Köy bazlı kuraklık verim sigortasıyla kuru tarım alanlarında yetiştirilen buğday, arpa, çavdar, yulaf, tritikale, nohut, kırmızı mercimek ve yeşil mercimek ile bu ürünlerin sertifikalı tohumluklarında, dolu paketi dışındaki kuraklık, don, sıcak rüzgar, sıcak hava dalgası, aşırı nem, aşırı yağış risklerinden kaynaklı verim azalışları teminat altına alınmıştır. Köy bazlı kuraklık verim sigortasında ise sigorta priminin yüzde 70’i oranında prim desteği sağlanacaktır.

Karar kapsamında belirlenen riskler için 2022 yılında, sigorta priminin yüzde 50’si oranında prim desteği, Tarım Sigortaları Havuzuna Tarım ve Orman Bakanlığı bütçesinin ilgili tertibinden aktarılarak karşılanacaktır.

Açık alanda yetiştirilen meyveler (fındık), yağ gülü, şeker pancarı, çerezlik kabak, domates, biber, patlıcan ürünleri ile meyve ve bağ fidanlarında verilen prim desteğine ilave olarak, sadece don riski primine bu desteğin üçte biri oranında ek prim desteği verilecektir” ifadelerine yer verildi.