Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Savaş Şahin, Senetör Lee Zeldin ile buluştu

Amerika Meclisi yıllık tatilde

Amerika Meclisi yıllık tatilde olması nedeniyle, Senatörler seçim bölgelerinde aralıksız çalışmalarını sürdürüyorlar. New York Giresunlular Derneği Ve Türk Amerikan Demokratlar Birliği Başkanı iş adamı Savaş Şahin, kongire üyesi Senetör Lee Zeldin, ile New York’ta bir araya geldi. New York Senatörü Lee Zeldin’i, ofisinde ziyaret eden Şahin,  Diş Politika’dan, Amerika Ekonomisine ve Türkiye de’ ki terör olaylarının, Savunma amaçlı füzelerin geri çekilmesi ve daha birçok konuda görüş alış verişinde bulundukları belirtildi. Aynı zamanda ABD dış ilişkiler komite üyesi olan Lee Zeldin, ile yapılan görüşmenin çok olumlu geçtiği açıklandı. New York Giresunlular Derneği Ve Türk Amerikan Demokratlar Birliği Başkanı iş adamı Savaş Şahin, Senatör Lee Zeldin, ile New York’ta yapılan görüşmenin detaylarını açıkladı. Şahin yaptığı açıklamada, Sayın Zeldin, Başkan Obama’nın Türkiye’nin savunma amaçlı kullandığı füzeleri geri çekmesinin doğru bir yaklaşım olmadığını belirti. Amerika Birleşik Devletleri, mevcut görev süresi Ekim ayında sona erecek Türkiye’deki Patriot hava ve füze savunma birliklerinin konuşlanmasını mevcut rotasyonun sonunda yenilemeyeceğini Türkiye’ye bildirilmesi kesinlikle doğru bir yaklaşım olmadığını vurguladı. Türkiye çok büyük bir müttefikliğimizdir. Türkiye güvenliği açısından ve terörü önleme açısından sınır boyuna yüksek duvarların yapılması gerektiğini ve bu konuda Türkiye’nin geç kaldığını belirtti. Son zamanlarda artan terör olaylarına da değinen Zeldin Türkiye büyük ve güçlü Ülkedir inanıyoruz ki en kısa zamanda bu konuyu da hal edecektir dediğine vurgu yaptı.

LEE ZELDİN, YAŞADIĞI İLGİNÇ HİKAYESİNİ GÜLEREK ANLATTI
New York Senetörü ve Kongre üyesi Lee Zeldin yaşadığı ilgin olayı anlattı. Zeldin, Washington DC’de ve New York’un Başkenti olan Albany şehrinde bindiği iki ayrı taksicilerinde Giresunlu çıkması ve Başkan Savas Şahin’i tanımalarını gülerek ilginç anısı olarak anlattı.

ŞAHİN, TÜRK TOPLUMU ADINA OLUMLU GÖRÜŞMELERİMİZ OLDU
New York Giresunlular Derneği Ve Türk Amerikan Demokratlar Birliği Başkanı iş adamı Savaş Şahin, Bu olumlu görüşmemiz icin Senetör Lee Zeldin’e cok tesekkur ediyorum. Kendisiyle her fırsatta görüşme imkanımız oluyor. Bunlardan birisini daha dün gerçekleştirdik. Sayın Zeldin, Türk Amerikan toplumu ve Sivil Toplum Kuruluşu liderleriyle ‘de yakın ilişki içerisinde. Kol kola çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kendisi aynı zamanda Türk dostluk gurubu üyesidir. Ortak çalışmalarımız bundan sonrada devam edecektir. Sayın Senatör Lee Zeldin’e teşekkür ediyorum” dedi.

Hasan Çelik/ABD