Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Ertan AKSU

“RENKLİ DÜNYALAR”

12 Kasım 2015 Perşembe günü değişik seanslarda Vahit Sütlaş Sahnesinde oynayacak.
Yeşilçam´ın ünlü oyuncularından İhsan Gedik´in de aralarında yer aldığı oyuncular öğrencileri hem güldürdü, hem düşündürdü. Öğrencileri de oyuna katan gösteri büyük alkış topladı. Türkiye’nin tanıdığı ve saygı duyduğu, Yeşilçam oyuncusu, İhsan Gedik ve ekibi Fuat Dilek, Mustafa Bıdıl tarafından sahnelendi.
Yeşilçam’ın ‘kötü adam’ı Türk Sineması’nın unutulmaz simalarından İhsan Gedik, nam-ı diğer ‘kötü adam’ Türk Sineması’nın unutulmaz simalarından İhsan Gedik, vurdulu-kırdılı sahnelerden tanıdığımız nam-ı diğer ‘kötü adam’ Yeşilçam Tiyatrosu adı altında “Renkli Dünyalar” isimli oyunu ilköğretim okullarında sergileyen sinemanın emektar ismine, tiyatro oyuncuları Fuat Dilek ve Mustafa Bıdıl eşlik ediyor. 1960’lı yıllardan 1970’li yıllara kadar sinemalarda en çok görünen oyunculardan biri olan Gedik, hem sanata olan sevdası, hem de geçim derdi yüzünden düşmüş yollara. “Emekliyim, annemden kalan bir evim var ve tek servetim bu” diyen 73 yaşındaki Gedik, sahnelerde minik izleyiciler için okumanın önemine vurgu yaptıklarını ve bu sayede tiyatro oyunuyla iki çocuğunu okuttuğunu anlattı. Son olarak ‘Kalpaçino’ adlı sinema filmi ve ‘Arka Sıradakiler’ adlı dizide küçük rollerde yer aldığını hatırlatan Gedik, “Türk Sineması’nda 48 yılda 600’e yakın filmde oynadım. Geçim derdi çektiğimizi insanlar garipsiyor ama yardımcı rollere verilen ücretler çok düşüktü. Öyle güzel bir dünya kuracak paralar kazanmıyorduk” dedi. Çocuklara nasihati: “Okuyun” İlerlemiş yaşına rağmen tiyatro oyunu kapsamında Anadolu’yu karış karış dolaştığı gezilerde çocuklara okumanın önemine vurgu yaptıklarını da söyleyen Gedik.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678