Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Rektör Coşkun’dan sendikalara ziyaret

Kamu-Sen Giresun Şubesine yapılan

Kamu-Sen Giresun Şubesine yapılan ilk ziyarette Rektör Prof. Dr. Cevdet Coşkun’u Başkan Arif Çetinkaya ve arkadaşları karşıladı. Bu ziyaretlerin çok önceden planlandığını ancak, FETÖ Terör örgütü tarafından düzenlenen hain darbe girişimden kaynaklanan aksamalar yüzünden ertelendiğini söyleyen GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, “Bu örgüt ülkemizin önüne son çok büyük engeller çıkardı. Bizde bunlardan etkilendik. Daha önceden yapacağımız ziyaretler gecikti. Ancak yeniden planlama yaptık. İnsanlarımız her alanda hakkını aramalı. Sendikalar bu konuda önemli bir hizmet sunuyor. Sizlerin de sendikal çalışmalarınızda başarılar diliyorum. Bu ülkede, sağcı solcu yoktur, namuslular ve namussuzlar vardır. Bu ülkeyi vicdanlılar ve vicdansızlar diye ayırmalıyız. Biz başından beri milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde hareket ediyoruz. Devlet üniversitesi rektörü olarak devletin yanında olan her kurum ile iş birliği yaparım. Sendikal tartışmaları da bu formatta götürmeliyiz. Devlet bürokrasisi içinde terör tehdidine karşı titiz davranmayan veya art niyetli davranan yetkililer olduğu düşünülüyor. Sürekli uyanık olmalıyız. Bu topraklarda oturmanın bir bedeli var” dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Arif Çetinkaya, “Fetö soruşturmalarını yakından takip ediyoruz. Bu süreçte yapılacak uygulamalarda hukuka uygunluk esas olmalı. Mağduriyetlere meydan verilmemeli. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi ‘Gün bütün ayrılıkları bir tarafa bırakma günüdür’ Milli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde olmalıyız. İnsanlar işini görmek için dini veya başörtüsünü kullanmıştır. Ünv. Rektörlük seçimleri demokratik olmalı. Batı ülkelerinin rektör seçimlerinin nasıl yapıldığını merak ediyoruz. Devlet hep aynı zihniyette olanların atandığı bürokratlardan oluşmamalı. Afiliasyon anlaşmasının Giresun’umuza faydalı bir sistem olacağına inanıyoruz. Giresun’un en acil ihtiyacı öğrenci yurdudur. Bunun acilen çözülmesi lazım geldiğini düşünüyorum. Devlet kurumlarında içinde hala FETÖ’cüler var ve toplum hafızasını bulandıracak işlemler yapıyorlar. Terör veya örgüt isim listelerinin arasına vatanperver isimlere yer veriyorlar. Dikkatli olmak gerek” dedi.

GRÜ Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun’un yaptığı ziyaretlere rektör danışmanlarından Yrd. Doç. Dr. Oktay Karaman, Özel Kalem Müdürü Hüseyin Özdemir ve Basın ve Halkla İlişkiler Koordinatörü Seyfi Göktekin eşlik ettiler.