Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

ORDU ÇEVRE YOLU HAZİRAN AYINDA AÇILACAKTI

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Şubat ayında öyle demişti ve biz de not almıştık.
Açıldı da haberimiz mi olmadı yoksa!
Bu yaz memlekete fındığa gelenler ve 10 günlük bayram tatilini fırsat bilip köyünü kentini ziyaret edenler en fazla Ordu şehir içi geçişinden şikâyet ettiler. Ordu Çevre Yolu açılsaydı herhalde şehir içi trafiğinde boğuşmak zorunda kalmazlardı.
Yoksa onlarda mı Ordu Çevre Yolunun açıldığını bilmiyorlar!
Haziranı geçtik, Eylülün de yarsındayız… Başkanın verdiği süre çoktan doldu.
Öyleyse açılmıştır da halka sürpriz yapmak için bekliyorlardır.
Şimdi birileri çıkıp da 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimini bekliyorlar demesin; vallahi gerçek zannederler.
İşin şakası bir yana bu proje çok uzadı. Dört yıl önce başlamış ve Belediye Başkanının Haziran ayında açılacak demesine rağmen hâlâ açılmadı. Karadeniz sahil geçişinin kara noktası… Trafiğin tıkandığı yer. Bu yolu kullanan sürücülerin korkulu rüyası!
Hepimizi ilgilendiren bir proje… Bırakın Türkiye’nin bir bölgesini ilgilendirmeyi, komşumuz Gürcistan’ı ve kardeş ülkemiz Azerbaycan’ı bile ilgilendiren bir geçiş güzergâhı.
Onlar da ulaşımlarını buradan sağlıyorlar. Onlar da Belediye Başkanının açıklamasını not alıp Haziran ayını beklemişlerdir mutlaka.
Önemli bir proje, bugün 1 saate geçilen Ordu şehir geçişini 10 dakikaya düşürecek.
Toplam uzunluğu 21.4 Km. Bunun büyük bir bölümü tünellerle geçiliyor. Toplam tünel uzunluğu 19 Km. Projenin yüzde doksanı tünellerden oluşuyor. Üç adet de büyük boyutlarda viyadük var.
Biz hep olayın zaman boyutu üzerinde duruyoruz. Ordu şehir geçişini nasıl geçerizin hesabını yapıyoruz. Oysa bu proje gerçekleştiğinde 30 milyonluk yakıt tasarrufu da sağlanmış olacak. Özellikle yaz aylarında bu geçişi günlük 100 bin aracın kullandığını kaydediyor Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz.
Projenin toplam maliyeti ise 1 milyar 200 milyon TL olarak hesaplanmış.
Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın Şubat 2017 de bir İstanbul gazetesine yaptığı açıklama geniş yankı uyandırmıştı. Bizde yazımızda o gazete haberini değerlendirmiştik. Bizim yöremizde de heyecan yaratmıştı. Sürücüler umutlanmıştı.
Ama yetişmedi. Umutlar bir başka bahara kalmış gibi görünüyor.
Sayın Yılmaz’ın yeni bir açıklaması olacaktır herhalde.
Gerçi Türkçede önemli bir deyim vardır; Özrü kabahatinden büyük denir. Dört yılda bitirilemeyen 21 Km. lik yol için nasıl bir gerekçe göstereceklerini de merak etmiyor değiliz.
Şimdi Başkan, Projeyi Karayolları yapıyor diyecektir. Ancak Haziran ayında açılacak açıklaması Başkanı bağlamıştır.
Sürücüler için projeyi kimin yaptığının da bir anlamı yoktur. Onlar sadece 10 dakikalık yolu neden 1 saate veya daha fazla bir sürede geçebildiklerinin hesabını yaparlar.
Sürücüler emniyetli ve hızlı bir geçiş yapacakları yollar isterler.
Haziran ayı geçtiğine göre ileride hedef olarak alacağımız bir tarih var mı onu da bilmiyoruz. Herhalde kimse bu işle ilgili tarih vermeyecektir artık.
Biz Şubata ayında yazdığımız yazıda Ordu Çevre Yolunu bitmiş olarak değerlendirmiş ve “Darısı Giresun’un başına” demiştik. O bitmediğine göre Giresun için düşündüklerimiz de hayal olacaktır.
İnsan sormadan edemiyor; Ne zaman bitecek bu Karadeniz’in yol problemleri?
Gel de Hail Rıfat Paşayı anma: “Gidemediğin yer senin değildir”
Bir de Atatürk’ü: Her gittiğim yerde benden iki şey istediler; birisi okul diğeri yol demişti… Hâlâ aynı şeyleri konuştuğumuza göre şu meşhur soruyu bir kere daha soralım:
Nerden nereye!

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678