Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

NE YAPTIKLARINI BİLMİYORLAR

Ya gerçekten ne yaptıklarını bilmiyorlar ya da kaba bir deyimle piyasanın gazını almaya çalışıyorlar. Fındıkçıyla dalga geçiyorlar desem alınganlık gösterecekler.

Fındıkta yaşanan fiyat düşüşleriyle ilgili olarak ülkeyi yönetenlerin yılbaşından bu yana yaptıkları açıklamalara baktığınızda ve tutarsızlıkları alt alta koyduğunuzda diyecek başka söz bulamıyorsunuz.
Türkiye’nin milli bir tarım politikası olmadığını biliyoruz.
Yine Türkiye’nin milli bir fındık politikası olmadığını da biliyoruz.
Hele bu hükümetin; bırakınız milli bir fındık politikası olmasını kendi içinde bir fikir birliği bile yok. Kimse ne yaptığını ve ne yapacağını bilmiyor.
Bu kadar tutarsızlık ya çokbilmişlikten olur ya da bilgisizlikten. Ya da farklı bir maksat vardır.
Fındık fiyatları 15 TL’den 10 TL’ye düştü ya; ülkeyi yönetenlerin söylediklerini yan yana getirdiğimizde ortaya çıkan tablo tam da yazımızın bağlığında ifade ettiğimiz gibi!
Ocak ayından başlayarak hatırlamaya çalışalım:
16 Ocak 2016 tarihinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in bir açıklaması yer aldı gazetelerde. Bakan Çelik TMO’ya fındık aldırabileceklerini söylüyordu. Fındıkta fiyatların düşüşü böylece önlenebilirdi.
Sonra, aynı günlerde 21 Ocak 2016 da Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş Ordu’da yaptığı açıklamada; Fındık fiyatlarındaki düşüşle ilgili gelişmeleri dikkatle takip ettiklerini söylüyordu. “Spekülasyon intibası alırsak gerekeni yapacağız” diyordu.
Sonra Trabzon’da fındıkla ilgili bir toplantı yapıldı. 28 Şubat 2016 tarihinde yapılan toplantıyı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı yönetti. Toplantıdan çıkan sonuca bakar mısınız? Serbest piyasaya müdahale edilmeyecek.
Sayın Çelik sert bir U dönüşü yapmıştı. TMO’ya fındık aldıracağız diyen Çelik’in sesi soluğu kesilmişti sanki!
Peki, 16 Nisan 2016 da Düzce’de konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu’na ne demeli? O günlerin Başbakanı; “ Fındık fiyatlarıyla ilgili sıkıntıları biliyorum. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanına gerekli talimatları verdim” diyordu.
Herhalde devlet fındıktaki fiyat düşüşüne müdahale edecekti… Bu da boş çıktı. Sayın Davutoğlu bırakınız fındıkçıyı kurtarmayı kendisini bile kurtaramadı.
Bu defa 2 Mayıs 2016 tarihli gazetelerde Giresun Milletvekili Nurettin Canikli’ nin açıklamaları yer aldı. “Fiyatlara müdahale söz konusu değil”
Şimdi ise yine bir milletvekili sahnede; Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’ün açıklamaları 10 Mayıs 2016 tarihinde gazetelerde yer aldı. Başlık muhteşemdi:” Fındığa Devlet Desteği Yolda…” Heyecan yaratan bu başlık Canikli’nin açıklamalarıyla çelişiyor gibiydi.
Sayın Öztürk bir dönem Fiskobirlik Genel Müdürlüğü de yapmıştı. Konuya hakim bir isimdi. Haberi okuyunca gördük ki o fındıkçının yarasına sürülecek bir merhem değilmiş.
Bakanlık bünyesinde Fındık Daire Başkanlığı kurulmuş. Fiyat oynamaları yakın takibe alınmış. Hapsi bu.
Şimdi bu açıklamalara bakarak bu hükümetin istikrarlı bir fındık politikası olduğunu söyleyebilir misiniz? Kimse ne yaptığını bilmiyor. Başbakan ayrı konuşuyor, bakan ayrı bir şeyler söylüyor.
Vekilimizin birisi başka diğeri başka konuşuyor. Ortalık toz duman… Bir bakan sonradan çark edeceği bir açıklamayı ölçmeden tartmadan yapabilir mi? Sayın Bakan neden sözlerinin ardında duramaz!
Bir ilin iki milletvekili neden ayrı şeyler söyler!
Şeytan bırakmıyor; bütün bunların bir tiyatro olduğunu söylüyor durmadan.
Şeytan bu, durup da ona inanacak halimiz yok ya!…

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678