Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
blank
Nihat ÖZTÜRK

MERKEL YAŞLANIYOR MU?

Almanya’yı 2005 yılından bu yana yöneten Merkel sanki biraz yaşlanıyor gibi.
Son Türkiye ziyareti sırasında söylediklerine bakıldığında insan bu duyguya kapılıyor. O eski Merkel gitmiş yerine yaşlı bir Merkel gelmiş.
Mesela Merkel Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine açıktan karşı çakacak kadar gerçekçiydi. Diğer Avrupa ülkeleri bu alanda politik davranırken, gerçek tavırlarını ortaya koyamazken o açık açık hayır derdi.
Bu yüzden severdim Merkel’i… Ancak bu ziyaretinde O da diğer liderler gibi politik davranışlar göstermeye başlayınca yaşlandığını düşünmeye başladım.
Siz Suriye’den gelenleri sınırlarınız içinde tutarsanız biz de sizi AB’ye alabiliriz diyor. Türkiye, Avrupa’nın başına ekşiyecek Suriyeliklerin jandarmalığını yapsın, biz de Türkiye’nin AB’ye girmesi için bazı başlıkları müzakereye açalım diyor.
Belli ki O’ nu Türkiye’ye gönderenler böyle söylemesini tembih etmişler. O da yaşlılığından olacak ki kabul etmiş.
Gerçek şu ki Türkiye’ye gelen Suriyeliler Türkiye’de aradıklarını bulamamışlar. Bizim televizyonları çok seyretmiş olacaklar ki, bizim siyasileri çok dinlemiş olacaklar ki Türkiye’ye ulaşmayı kurtuluş sanmışlar. Suriye’de savaştan kaçanların umut kapısı olmuş Türkiye.
Ama bakmışlar ki Türkiye öyle ekranlarda anlatılan Türkiye değil. Şimdi de Avrupa’ya gitmek istiyorlar. Bunun için de ölmeyi bile göze alabiliyorlar. Avrupa’nın kapısına dayandılar. Avrupa’nın telaşı bundan…
Bu bana 1989 da Bulgaristan’dan gelenleri hatırlattı. Jivkov’un zulmünden kaçan Bulgaristanlı Türkler akın akın Türkiye’ye geliyordu. Hatta Özal’ın “Jivkov’un ümüğünü sıkarız” sözü de oldukça meşhurdur.
O gün gelenlerin neredeyse tamamı Türkiye’de bekledikleri ortamı bulamadıkları için Türkiye’yi terk etmişlerdi.
Avrupa’nın telaşı bundan ve buna bir çözüm arıyor. Çözümü de bulmuş gibi. Bunları Türkiye’de tutmak… Rahatları kaçsın istemiyorlar. Suriye’den gelenlerle Türkiye uğraşsın.
Çok da cömertler, bütün bunları Türkiye bedava yapsın da demiyorlar. Parasını verelim ve siz bizim yerimize uğraşın.
Hem de Suriyelilerle din kardeşiyiz ya. Türkiye baştan beri bunlara kucak açtı ya, bunun için 8 milyar dolar harcama yaptı ya… Şimdi de biz 3 milyar euro verelim de siz bunların Avrupa’ya girmesini önleyin.
Bir de sizi AB’ye almayı düşünelim.
İşte Merkel’in yaşlandığını düşündüren yaklaşım bu, Bütün bunları söylemek için kalkıp Türkiye’ye geliyor. Hiç böyle şeyler yapmazdı.
1954 doğumlu olan Merkel fiziken hiç de yaşlı görünmüyor ancak davranışlarıyla yaşlandığı izlenimi veriyor.
Türkiye bunları kabul eder mi etmez mi bilinmez ancak ortada böyle bir teklif var.
Ama ortalık münafıktan geçilmiyor;
Merkel’ in bizimkileri aldatma peşinde olduğunu söyleyenler de var. Hani adımız çıkmış ya bir kere: Bakmayın Merkel’ in o masumane tavırlarına, o hem Suriyelileri Türkiye’de tutar ham de ne para verir ne de Türkiye’nin AB üyeliği için çalışır diyorlar.
Bir bildikleri vardır bunları söyleyenlerin demek geçiyor içinden insanın…
Bugüne kadar Türkiye’nin AB üyeliği için olumlu yaklaşım ortaya koyanların hep Türkiye’yi aldattığını gördüğümüzden olacak, temkinli yaklaşmayı daha doğru buluyoruz.
Onun için de bu yaklaşımı Merkel’in yaşlandığına bağlıyoruz.
Yaşlanmasaydı kesinlikle böyle davranmazdı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

12345678